Upfall Shower – Zorgeloos douchen

Upfall Shower – Zorgeloos douchen
solution

In een gemiddeld Nederlands huishouden wordt maar liefst 43% van het water gebruikt onder de douchen. Upfall Shower heeft een oplossing in handen: een douche waarbij 90% van het water en energie bespaard wordt ten opzichte van een reguliere variant zonder in te leveren op de kwaliteit van de douche.

Oplossing voor waterschaarste
Waterschaarste is een wereldwijd probleem, dat helaas in omvang toeneemt. De VN voorspelde dat een derde van de wereldbevolking zal lijden aan ernstige waterschaarste in 2025. Als we naar Nederland kijken, dan steekt er een ding bovenuit qua watergebruik: douchen. Gebruik van een Upfall Shower brengt gemiddeld een besparing van 35.000 liter per persoon per jaar met zich mee. 

Het systeem
Het Upfall Upcycle systeem vangt douchewater op in een klein reservoir. Vanaf daar wordt het gefilterd, opgepompt en ontsmet om vervolgens opnieuw uit de (40 cm) douchekop te stromen. Zo heb je 40 liter warm water per minuut tot je beschikking, terwijl je slechts 1 á 2 liter gebruikt. Deze 1 á 2 liter vers warm water wordt toegevoegd om de temperatuur te handhaven en om de circulatiestroom te verversen. 

Sterk staaltje Holland
Rene Betgem ontwikkelt sinds 2003 het Upfall systeem, presenteerde in 2011 zijn eerste propotype en verkocht in 2014 zijn eerste douche. Nu is de Upfall Shower in productie genomen door Beter Bad BV. Het systeem werd recent gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Almere. Zo laat Nederland maar weer eens zien dat we onbetwist vooraan staan als het om wateroplossingen gaat. 

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

René Betgem

Eigenaar at bedrijf Upfall BV

Do you want to comment on this solution?