Uw CO2-voetafdruk verlagen door spoedzendingen duurzaam te verzenden

Summary
Zero2green biedt oplossingen om uw CO2-voetafdruk te verlagen
Uw CO2-voetafdruk verlagen door spoedzendingen duurzaam te verzenden
solution

Zero2green Electric Courier Services biedt een oplossing voor bedrijven (en particulieren) om op schone en duurzame wijze hun (spoed)zendingen te laten bezorgen.  Hiermee wordt tevens de CO2-voetafdruk verlaagt en het imago verbeterd. Het mes snijdt dus aan 2 kanten. Ik zoek partners die mijn diensten willen inzetten voor een schonere wereld.

Pakket verzenden met Zero2green

Zero2green is een koeriersbedrijf dat het helemaal anders wil doen. Schoner en duurzamer. Er rijden ongeveer 1 miljoen vervuilende koeriersbusjes rond. Die dragen significant bij aan de vervuiling van onze leefomgeving. Dat moet beter en schoner.  Daarom plaats ik deze oplossing, om meer bekendheid te creeëren en te laten zien dat het kan om (spoed)zendingen schoon te vervoeren, niet alleen in de stedelijke omgevingen maar juist ook interregionaal. Schone lucht is iets waar iedereen recht op heeft.

De oplossing is elektrisch rijden

Daar heb je dan wel een auto voor nodig die aan de volgende eigenschappen voldoet:

  1. Volledig elektrische auto.
  2. Met voldoende laadruimte (min. formaat Caddy).
  3. Groot bereik (min. 350 km op een volle batterij). Dit vereist oa een uitstekend battery management system en lage luchtweerstand.
  4. Supersnel kunnen opladen. De oplaadtijden moeten kort zijn om op tijd te kunnen afleveren.

Ondanks dat die er nog niet zijn (de ontwikkeling van zo'n bestelauto zijn er wel) is het niet nodig om niets te doen.

Dit is gelijk een oproep aan autofabrikanten om vaart te zetten achter die ontwikkelingen zodat er op korte termijn  geschikte bestelauto's  beschikbaar zijn voor de koeriersbranche.

Daarom ben ik gestart met een 2e hands Tesla Model S 85. Die is zeer ruim van binnen, heeft het beste battery management system en kan beschikken over een zeer uitgebreid snellaadnetwerk.

Wat betekent het voor de directe omgeving?

Het is algemeen bekend, hoe minder uitstoot door auto's des te gezonder het is voor de mens en zijn directe leefomgeving. Door de luchtvervuiling veroorzaakt door auto's gaan nog steeds erg veel mensen dood. En dan heb ik het nog niet eens over de uitstoot van het schadelijke CO2 en stikstof.

Door mijn koeriersdiensten op deze manier, volledig elektrisch dus, uit te voeren wil ik bedrijven die willen vergroenen een mogelijkheid geven om zich ook te vergroenen op het vlak van transport. 

Ik wil hiermee ook aantonen dat wat op het eerste gezicht misschien niet mogelijk lijkt (omdat er nog geen geschikte bestelauto's zijn die volledig elektrisch zijn) dat het op een andere manier toch te doen is. Gewoon door gebruik maken van dat wat al voor handen is.

Het is toch niet meer te verantwoorden om 1 pakketje (want daar gaat het vaak om bij spoedzendingen) dat met een  auto te laten vervoeren met een uitlaatpijp. 

Ik zoek dus connectie met bedrijven die hun C02-voetafdruk willen verlagen, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. 

Bent u zo'n bedrijf dat zijn processen wil vergroenen? Denk dan ook aan die processen die minder zichtbaar zijn en als vanzelfsprekend worden ervaren, de kleine logistiek. Het verzenden van spoedzendingen hoeft dus geen belasting voor de leefomgeving van de mens te zijn. Alle kleine beetjes helpen.

Ik heb inmiddels vele tonnen CO2 bespaart sinds de start van mijn bedrijf in febr. 2019.  

Neem contact met me op om te kijken wat ik voor uw bedrijf kan betekenen.

Contactgegevens https://www.circulairondernemen.nl/uploads/eb7a53208b40c8e86695f59a8defdda7_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/52134b201b3e7618010c17a2020f4215_small.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1dae0ffe8d5eea1ae8dc441f9e521747_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?

floris berkenbos
floris berkenbos

Iedereen moet zeker een handje mee helpen om het CO2-voetafdruk te verminderen. Prima initiatief om spoedverzendingen zo aan te pakken. Elektrische auto's kunnen inderdaad een grote invloed hebben op onze CO2-voetafdruk. Ik hoop dat er in de komende jaren nog meer van zulke ontwikkelingen komen.

15 June 2020 18:03