Van 0% naar 100% klimaatneutraal in 1 dag

Van 0% naar 100% klimaatneutraal in 1 dag
solution

Juist als kleinere organisatie is het heel goed mogelijk om klimaatneutraal te ondernemen en heel snel stappen te zetten. In 1 dag ging Footprint Travel voor de eigen bedrijfsvoering naar 100% klimaatneutraal!

Klimaatneutraal ondernemen

Deelname aan de Nederlandse Klimaatcoalitie is heel laagdrempelig, het enige wat je nodig hebt is goede wil om klimaatneutraal te ondernemen. Je hoeft niet eerst ingewikkelde beleidsplannen op te stellen of een hoge deelname fee te betalen. Om deel te nemen vul je simpelweg de huidige stand van energie verbruik van je bedrijf in en vervolgens wat je denkt te besparen, te vergroenen en te compenseren.

De volgende stap

Ecostroom hadden we natuurlijk al. Ook hebben we ‘het nieuwe werken’ volledig omarmd met een online systeem waardoor er in principe geen woon-werkverkeer is. En als dat er toch is, gaat dat met de trein, OV-fiets of Greenwheels. Brochures versturen we niet, alles gaat online. Dus waar was er nog winst te behalen? Ik vulde voorzichtig 10% compensatie in, al had ik geen idee hoe dat werkte. Wel compenseerden we uiteraard als reisorganisatie onze eigen vluchten met Green Seat, van de Climate Neutral Group.

Binnen een dag na aanmelding bij de Nederlandse Klimaatcoalitie ging ons kantoor door middel van compensatie van 0% naar 100% klimaatneutraal.

 

Eerlijk compenseren

Dat je ook het energie verbruik van je kantoor via dezelfde methode kon compenseren, daar had ik stomweg nog nooit aan gedacht. Voor een paar tientjes per jaar bleken we via de Climate Neutral Group onze energie uitstoot op kantoor te kunnen compenseren met energieprojecten in ontwikkelingslanden. Je spaart het milieu en je doet tegelijkertijd aan ontwikkelingswerk. We betaalden met veel plezier! Juist als kleinere organisatie heb je snel de nodige gegevens bij elkaar. Binnen een dag na aanmelding bij de Nederlandse Klimaatcoalitie ging ons kantoor door middel van compensatie van 0% naar 100% klimaatneutraal.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?