Van Werven ontwikkelt circulair businessmodel rondom kunststofrecycling

Summary
Wij hebben als missie de keten te sluiten door plastic te recyclen als vervanger van primaire grondstof.
Van Werven ontwikkelt circulair businessmodel rondom kunststofrecycling
solution

Van Werven Kunststofrecycling is gespecialiseerd in het creëren van hoogwaardige grondstof uit post-consumer harde kunststoffen uit bouw- en bedrijfsafval en milieustraten. Onze missie is de keten te sluiten door plastic te recyclen als vervanger van primaire grondstof.

Keten sluiten

Het aanboren van primaire grondstoffen moeten we blijvend verminderen door recycling naar een volgend stadium te brengen. Het creëren van hoogwaardige secundaire grondstoffen is de enige manier om toe te werken naar een circulaire, niet-subsidiegedreven grondstoffenketen; de ultieme vorm van duurzaam ondernemen.

Stappen recycling

Ons proces bestaat uit zo'n zeven stappen, waarbij we verschillende soorten plastic strikt van elkaar scheiden. De kunststoffen worden handmatig voorgesorteerd, gewassen,  machinaal verkleind en via drijf/zink-methodes en infraroodtechnieken tot een zuiverheid van bijna 100% geproduceerd tot een secundaire grondstof.

Randvoorwaarden hoogwaardig recyclen

Wij werken vanuit de filosofie dat je een circulaire economie samen vorm moet geven. Samen met ontdoeners van afval, samen met de industrie.

  • We investeren blijvend in innovaties die ons helpen de afzetmarkt van onze producten verder te verbreden.
  • We leveren onze grondstoffen klantspecifiek, gestuurd vanuit ons eigen laboratorium en in grote volumes, op dit moment zo'n 120.000 ton per jaar. Daardoor kunnen we een constante kwaliteit garanderen.
https://www.circulairondernemen.nl/uploads/442d8fa0aca1e702dd70daee45e1ca89_large.jpg

Lokaal circulair in een Europese markt

We hebben recyclingvestigingen in Nederland, België, Engeland, Ierland en Noord-Ierland en werken samen met partners in Duitsland en Tsjechië. Vanuit een visie om lokaal circulair te zijn. Wij zijn voorstander van het recyclen van afval - en daarmee het behoud van grondstoffen en groei in kennis - in Europa. De oplossing is niet het exporteren van afval naar Azië, de oplossing is aan onszelf en creëren we zelf. Daarom hebben we in Europa verschillende vestigingen, waarmee we onze volumes verder uitbouwen, meer impact hebben én op steeds meer plaatsen lokaal circulair zijn. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/20b4d8a0803cfb6a475cf39006873eb3_large.png

Samenwerking in de keten

De route naar een circulaire economie bestaat uit samenwerking. Met onze afnemers werken we nauw samen om nieuwe innovaties door te voeren. Aan de voorkant werken we nauw samen met ontdoeners van afval, zoals productiebedrijven, gemeentes en afvalsorteerbedrijven, om stromen vroegtijdig in beeld te hebben. Samen maken we het verschil.

Kijk op onze speciale website over kunststofrecycling voor meer informatie of om samen met ons te werken aan een circulaire economie.

Related SDGs what are SDGs
Read more