Van Werven - Recycling van Harde Kunststoffen uit Milieustraten

Summary
Van Werven B.V. recyclet gebruikte harde kunststoffen van gemeentelijke milieustraten en afvalsorteerbedrijven.
Van Werven - Recycling van Harde Kunststoffen uit Milieustraten
solution

De activiteiten van Van Werven B.V. zijn gericht op het recyclen van gebruikte harde kunststoffen van gemeentelijke milieustraten en afvalsorteerbedrijven. Op hun vestiging in Biddinghuizen verwerken zij 95 procent van deze kunststoffen tot hoogwaardige secundaire grondstoffen die zij weer afzetten bij de Europese kunststofindustrie.

Voorsprong

Van Werven heeft een voorsprong in de markt doordat zij technieken hebben ontwikkeld die verschillende soorten kunststoffen uit elkaar kunnen halen tijdens het recycleproces. Voor iedere kunststofvariant bedacht Van Werven een hergebruik oplossing. Ieder materiaal heeft namelijk andere eigenschappen. Inmiddels werken 400 mensen gepassioneerd op de verschillende vestigingen in Europa aan grote volumes, zo'n 150.000 ton per jaar, waarmee Van Werven de grootste is in het verwerken van gemixte kunststoffen in Europa.

Lange Termijn Partnerships

Succesbepalend in dit alles is het feit dat Van Werven Plastic Recycling diverse lange termijn partnerships is aangegaan met verschillende belangrijke partijen zowel voor de input van kunststoffen als voor de output van hoogwaardige gerecyclede grondstoffen. Hierdoor is het bedrijf verzekerd van de aanvoer van stromen en kan er ook kennis gedeeld worden om elkaar te versterken. Een mooi voorbeeld hiervan is de strategische samenwerking met Wavin waarbij een kwaliteitsstandaard is bereikt waardoor er grote volumes gerecycled PVC kunnen worden toegepast in nieuwe producten in een heel aantal landen in Europa.

Erkenning

In 2018 won van Werven een Circular Award voor plastic recycling activiteiten. Ook maakt Kunststof Recycling Van Werven deel uit van de MKB Innovatie Top 100. Hiermee behoort het bedrijf tot de groep van meeste innovatieve bedrijven van Nederland. Ook internationaal kreeg Van Werven Kunststofrecycling erkenning. In 2012 ontvingen zij de Investment Award namens UK Trade & Invest én ontvingen zij de European Business Award.

De Best Practices op circulairondernemen.nl

Dit ondernemersverhaal is een van de Best Practices op circulairondernemen.nl. Voor Nederland circulair! onderzoekt De Groene Zaak de meest innovatieve, inspirerende en succesvolle voorbeelden op het gebied van circulair ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 100 Best Practices geïdentificeerd en gepubliceerd.

Heb jij ook een Best Practice die je wil delen? Neem dan contact met ons op.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?