Velto – Circulair Zitcomfort

Summary
Velto richt zich uitsluitend op circulaire oplossingen tijdens hun 5 stappenplan voor de stoelen van Interstuhl
Velto – Circulair Zitcomfort
solution

Vaak worden producten weggegooid omdat ze niet meer voldoen aan de design eisen of trends van die periode. Alleen zijn de producten technisch vaak nog in uitstekende conditie. Velto speelt hierop in. Met onder andere hun ‘re-design’ programma worden de producten gerevitaliseerd in samenwerking met regionale sociale werkvoorzieningen en/of servicebureaus.

Van Pre-care Naar We-care

Al bijna 40 jaar is Velto importeur van Interstuhl. Kantoorinterieur, zitcomfort in het bijzonder, is hun lust en leven. De cirkel begint uiteraard bij de productie in de fabriek, dat ook wel Pre-care wordt genoemd. Maar Velto levert niet alleen goede stoelen. Zij zorgen dat de consument de juiste zitoplossing heeft en blijven tijdens het gebruik hun verantwoordelijkheid nemen. Dit wordt We-care genoemd. Verder, om de levensduur van hun producten zo lang mogelijk te maken biedt Velto een aantal oplossingen. Re-use; een revitalisatie van de stoel, Re-design; een facelift voor de stoel of Re-cycle; als de stoel echt helemaal op is, zullen zij zorgen dat de grondstoffen de basis worden voor een nieuw product.
 

Een Nieuw Leven

Elke stoel heeft door dit proces een eigen verhaal. Dit verhaal ontwikkelt zich naarmate de tijd verstrijkt; wie heeft erop gezeten, welke doelstellingen zijn waargemaakt, welke knopen doorgehakt. Vaak worden producten weggegooid omdat ze niet meer voldoen aan de design eisen of trends van die periode. Een goede stoel gaat makkelijk 15 jaar mee, alleen zijn de kleuren en stof trendgevoelig. De stoelen worden opnieuw gestoffeerd, de versleten onderdelen zoals wielen en armleggers worden vervangen. Zo maakt Velto met een kleine ingreep een volledig nieuw trendy interieur en kunnen de stoelen weer jaren mee.
 

Circulaire Barkrukken

Een mooi voorbeeld van het hergebruik van oude materialen is een van de laatste projecten van Velto. Onder het nieuwe label ‘360 Degrees by Velto’ is een nieuw zitmeubel geïntroduceerd, vervaardigd uit een gerecyclede bureaustoel. De kruk is een mooie aanvulling op het CE-assortiment van Velto. Zolang de grondstoffen zuiver worden gehouden tijdens het recycleproces, zijn de stoelen oneindig herbruikbaar. Zo krijgt elk product weer een nieuwe leven.
 

Optimaal Benutten

Velto gelooft in de werking van het optimaal benutten van grondstoffen, materialen, producten, menselijk talent en creativiteit. Het liefst bieden zij een totaal plaatje aan, waar zitcomfort ‘slechts’ een onderdeel van is. Samen met betrouwbare en enthousiaste partners gaat Velto aan de slag en maken zij een product dat verder gaat dan een gewone stoel. Hun circulaire gedachtegoed brengen zij in de praktijk door het eerdergenoemde vijf stappenplan. Hiermee streeft Velto naar continu hergebruik, in welke fase de stoel zich ook bevindt. Deze circulaire ambities heeft Velto samengevat in de video ‘We Follow’, waarmee zij de consument willen uitdagen om grondstoffen, materialen, menselijk talent en creativiteit optimaal te gaan benutten.

De Best Practices op circulairondernemen.nl

Dit ondernemersverhaal is een van de Best Practices op circulairondernemen.nl. Voor Nederland circulair! onderzoekt De Groene Zaak de meest innovatieve, inspirerende en succesvolle voorbeelden op het gebied van circulair ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 100 Best Practices geïdentificeerd en gepubliceerd.
 
Heb jij ook een Best Practice die je wil delen? Neem dan contact met ons op.

Read more

Do you want to comment on this solution?