VITASYS brengt circulaire laptops op de markt

Summary
VITASYS probeert een positieve impact te hebben met circulaire laptops. Onze laptops zijn geen compromis op kwaliteit, prestatie of duurzaamheid.
VITASYS brengt circulaire laptops op de markt
solution

Kijkend naar duurzame IT is (op enkele refurbished initiatieven na) het aanbod nog erg summier. Wij brengen daar verandering in met onze circulaire laptops!

Per jaar worden wereldwijd 160 miljoen nieuwe laptops geproduceerd en alleen al in Europa worden dagelijks 160.000 laptops weggegooid. De productie van één laptop kost 1200-1700 KG grondstoffen, 190.000 liter water en 360 KG CO2. Dit heeft een enorme impact op de aarde, terwijl 70% van alle laptops geschikt is voor hergebruik.

Nieuwe standaard

VITASYS houdt zich hier dagelijks mee bezig en probeert een positieve impact te hebben met circulaire laptops. Onze laptops zijn geen compromis op kwaliteit, prestatie of duurzaamheid. Ze zijn een nieuwe standaard. Het product past in alle typen organisaties en sluit aan op de behoefte van vandaag. Met een gemeten prestatie van 97% ten opzicht van een nieuwe laptop, durven wij te stellen dat ons product een nieuwe standaard zet. Ook wij accepteren geen compromis op het gebied van prestatie en kwaliteit als het gaat om de technologie waar ons bedrijf op draait. Dat zullen we dus ook nooit van onze klanten vragen.

Concept

De laptops die wij gebruiken doorlopen een volledig proces van remanufacturing. Na het demonteren, upgraden en remonteren ontstaat een volledig nieuwe laptop. Het is geen compromis, maar een proces om te komen tot een nieuwe laptop, met meerwaarde. Als wij zeggen dat we een beter dan nieuw product leveren, dan geven we daarbij natuurlijk ook volwaardige omruilgarantie. We vertrouwen namelijk in ons product.

Fabriek

In februari 2017 opende Circular Computing, onze producent, de eerste fabriek ter wereld die als enige doel heeft: remanufacturing van computers. Een locatie met een state-of-the-art laboratorium waar ze continu met innovatieve technieken bezig zijn. Een fabriek waar de mensen waardevol zijn en een groot deel is geïnvesteerd in de mensen. Zo voldoet de fabriek aan de RBA Code of Conduct een strenge richtlijn om mee te starten. De fabriek heeft on-site accommodatie, eet-, was- en sportfaciliteiten en de werknemers hebben eerlijke contracten. Reizen naar huis en gezondheidszorg zijn ook gefaciliteerd. Zo kunnen we echt over de drie P's van maatschappelijk verantwoord ondernemen praten (planet, people, profit).

Zien is geloven

Wij geloven in ons product en dat willen wij bewijzen. Omdat we weten dat onze missie alleen slaagt, als onze producten doen wat ze beloven. Wil je de kracht en prestaties van onze laptops zelf testen? Wij stellen ons product graag veertien dagen tot jouw beschikking om je te overtuigen.

Meer weten? Neem contact op met Danny Verdonk of mail naar duurzaam@vitasys.nl.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?