Waarom voedsel verspillen niet meer hoéft

Waarom voedsel verspillen niet meer hoéft
solution

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen: een derde van het voedsel dat we produceren, gebruiken we niet als voedsel. Terwijl we met slechts een kwart hiervan de 795 miljoen ondervoede mensen wereldwijd kunnen voeden. Gerard Teuling van MVO Nederland vertelt aan TGTHR waar het (nu nog) misgaat.

Voedselverspilling is de laatste tijd in verschillende lagen van de samenleving een belangrijke rol gaan spelen. Bewustwordingscampagnes en goede initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Denk aan ‘FoodBattles’, apps die verspilling tegengaan en soepjes gemaakt van 'afgedankte' groente.

Er is alleen een belangrijke reden waarom dit, vanuit bedrijven, nog niet geleid heeft tot dé oplossing: winstgevendheid is een uitdaging.

Ontkiem je Kracht

MVO Nederland ontwikkelde daarom het innovatieprogramma Ontkiem je Kracht. We helpen ondernemers met goede ideeën rondom voedsel(verspilling) in dit programma verder. Een deel van de deelnemers staan met hun verhalen op de community, zoals BOON-Foodconcepts en een coalitie die nieuwe toepassingen ontwikkelt voor sinaasappelschillen.

Praktijk

In het artikel op TGTHR lees je meer voorbeelden uit de praktijk, zoals wat de Verspillingsfabriek met tomatenkapjes doet en brood van biergestel. Nieuwe deelnemers aan Ontkiem je Kracht zijn welkom.

Bovenstaande initiatieven laten zien dat voedsel verspillen niet meer hoéft. Er zijn alternatieven. En deze ondernemers met goede ideeën staan er niet alleen voor!

Meer weten?

Benieuwd naar het hele verhaal over voedselverspilling en de initiatieven uit de praktijk? Lees het artikel op TGTHR. Meer weten over Ontkiem je Kracht en/of aanmelden? Check de MVO Nederland website.

Read more
Related SDGs what are SDGs
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?