Waste2wear: 300.000 recyclebare badjassen

Waste2wear: 300.000 recyclebare badjassen
solution

“Afval is alleen afval als we er niets mee doen,” zegt Waste2wear oprichter en directeur Monique Maissan. Met haar bedrijf Vision Textiles zocht ze sinds 2007 naar een manier om plastic afval wereldwijd het hoofd te bieden. Vision Textiles ontwikkelde met Waste2wear een kledinglijn die gebruik maakt van garen gemaakt met oude PET-flessen.

Een oplossing voor ocean plastics

De Pacifische plastic soep, bijeengebracht door de stromingen in de Grote Oceaan, was voor Maissan een eye opener. Bijna een vijfde van al het plastic dat mensen produceren eindigt in rivieren of de oceanen, slechts een derde wordt effectief gerecycled. De 36,5 miljard plastic flessen die we wereldwijd maken kunnen een stuk effectiever gebruikt worden.
Net als G-Star, ontwikkelde Vision Textiles met Waste2wear een lijn die gebruik maakt van garen gemaakt met oude PET-flessen.

Nauwe samenwerking met klanten

Waste2wear richt zich vooral op de markt voor uniforms en bedrijfskleding. Door te werken met grote afnemers is het mogelijk om niet alleen te werken met gerecyclede materialen, maar ook een Cradle2Cradle-model op te zetten. Voor een Duitse spa produceert Waste2wear bijvoorbeeld 300.000 badjassen, deze worden na gebruik terug gestuurd voor hergebruik. Zo creëert het bedrijf een gesloten kringloop. “Waste2wear wil uiteindelijk met alle grote klanten zulke afspraken te maken”, vertelt Lavineke Bolle, van de Europese afdeling van het bedrijf.

Ketensamenwerking

Medewerkers van Vision Textiles en Waste2wear benadrukken dat circulair ondernemen alleen mogelijk is door intensieve samenwerking. “Als je bedrijven vindt met dezelfde doelstellingen is het mogelijk om het Cradle2Cradle doel te bereiken”, stelt Bolle. Om in alle stappen binnen de keten een duurzame productie te creëren moet je goed kunnen samenwerken.

Het bedrijf heeft ondertussen driehonderd gerecyclede stoffen ontwikkeld en blijft zoeken naar nieuwe toepassingen en innovatieve bedrijfsmodellen.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?