Wecycle Premium Pick-up Service als partner in retourservice van kleine elektrische apparaten

Summary
Wecycle levert samen met partners de Premium Pick-up Service: bij de bezorging van een nieuw groot elektrisch apparaat, kan de consument ook zijn oude kleine apparaten mee teruggeven aan de bezorger.
Wecycle Premium Pick-up Service als partner in retourservice van kleine elektrische apparaten
solution

Wecycle levert samen met retail- en vervoerspartners de Premium Pick-up Service: bij de bezorging van een nieuw, groot elektrisch apparaat kan de consument ook zijn oude, kleine apparaten mee teruggeven. Makkelijk, veilig en vertrouwd. De service wordt verspreid over Nederland aangeboden met vervoerders en (online) winkels.

Voordelen

De winkels die Wecycle Premium Pick-up Partner zijn, gaan verder dan hun wettelijke 'oud-voor-nieuw'-verplichting. Als ambassadeurs voor duurzaamheid nemen deze ondernemers bij de bezorging van een elektrisch apparaat niet alleen het oude, maar ook andere afgedankte elektrische apparaten in voor recycling. Tachtig procent van de consumenten die zeggen mogelijk gebruik te maken van de service, geeft namelijk aan dit daadwerkelijk te doen als zij tijdens de bezorging hieraan herinnerd worden. Consumenten hebben bij de bezorging en installatie van een groot apparaat even de tijd om kleine apparaten bij elkaar te zoeken. Voor online winkels dé perfecte oplossing om oude apparaten – groot en klein - in te nemen, aangezien zij niet beschikken over een fysieke locatie.

De bezorgers weten hoe om te gaan met elektrische apparaten en hebben de vergunning om deze te mogen vervoeren. De apparaten worden gegarandeerd gerecycled en komen niet in de illegale handel terecht.

Aanvulling inlevermogelijkheden

De Premium Pick-up service is een aanvulling op de inlevermogelijkheden bij eigen gemeente of bij winkels. Uit onderzoek door bureau Motivaction blijkt dat er per huishouden gemiddeld vier kleine elektrische apparaten liggen te wachten om te worden ingeleverd. 82 procent van de mensen staat (zeer) positief tegenover de nieuwe service. Bijna driekwart zou er ook waarschijnlijk tot zeker gebruik van maken.

Samenwerken

Wil jij samen met ons jouw retourservice van kleine elektrische apparaten inrichten? Neem contact met ons op. Op onze website lees je meer over de service.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?