Werkce bevordert circulair denken en doen op de werkvloer

Summary
Werkce biedt handvatten aan organisaties om medewerkers te enthousiasmeren en in staat te stellen circulair te werken
Werkce bevordert circulair denken en doen op de werkvloer
solution

We verspillen met elkaar dagelijks veel plastic, papier, wegwerpbekertjes en voedsel op de werkvloer. Dat kan natuurlijk makkelijk beter. Benieuwd hoe jouw personeel circulariteit kan omarmen? Lees dan verder.

Weg met wegwerpbekers

Werkce is een idee ontstaan uit de Nationale DenkTank 2018, waar 20 net afgestudeerden zich maandenlang hebben vastgebeten in het onderwerp Circulaire Economie. Uit ons onderzoek blijkt dat er op de werkvloer veel wordt verspild, neem bijvoorbeeld wegwerpbekers en papier. Werknemers geven aan duurzaamheid op de werkvloer erg belangrijk te vinden, maar ook dat er nog veel winst te behalen valt bij hun organisaties. Bijna 90% van de ondervraagden zegt hier zelf aan bij te willen dragen, een enorm potentieel dus.

Circulair en duurzaam gedrag stimuleren

Wij geloven erin dat werknemers het verschil kunnen maken met circulair of duurzaam gedrag op de werkvloer. Door werknemers te verbinden en motiveren om hun stem te laten horen worden duurzame of circulaire initiatieven op de werkvloer opgepakt. Dat is precies wat Werkce doet. Samen met medewerkers kleinschalige, makkelijke en effectieve veranderingen doorvoeren om de werkvloer een stuk meer circulair te maken. Met als doel een springplank te zijn voor grotere initiatieven op dit vlak. 

Hoe werkt Werkce?

Met onder andere een quickscan en een vragenlijst onder medewerkers wordt er een nulmeting gedaan van in hoeverre de organisatie al met circulariteit en stimulering van en bijpassend gedrag bezig is. Met challenges worden medewerkers uitgedaagd om na te denken over de normale gang van zaken en door middel van Green Teams kunnen werknemers zich verenigen en initiatieven  bedenken en oppakken. Na een aantal maanden wordt er geëvalueerd en wordt de gerealiseerde impact inzichtelijke gemaakt. 

Match jouw uitdaging

Werkce heeft inmiddels een aantal succesvolle trajecten achter de rug en is klaar om werkend Nederland meer circulair en duurzaam gedrag te laten vertonen. Doe jij ook mee? Upload jouw uitdaging of plaats een opmerking hieronder en kom in contact met ons.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.werkce.nu 

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?