Werkkledingpakket voor sluisstewards van Rijkswaterstaat

Werkkledingpakket voor sluisstewards van Rijkswaterstaat
solution

Rijkswaterstaat heeft de jaarlijkse vervanging van werkkleding aangegrepen om een bijdrage te leveren aan de circulaire economie. De kleding wordt nu geleased. Het leasecontract voor de circulaire werkkleding van stewards is een primeur voor de rijksoverheid.

Kans

De jaarlijkse vervanging van de werkkleding van de stewards bleek een mooie kans om een circulair model te ontwikkelen waarmee Rijkswaterstaat een bijdrage kan leveren aan de circulaire economie. Samen met de markt zijn businessmodellen onderzocht om efficiënt om te gaan met grondstoffen.

Geleerde lessen

Rijkswaterstaat heeft twee geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat de mate van hergebruik kan verschillen per kledingstuk. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde les? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Rijkswaterstaat is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Rijkswaterstaat
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?