Zelf impact genereren met zonnepanelen

Zelf impact genereren met zonnepanelen
solution

Hoe meer zonnepanelen op Nederlandse daken, hoe groener ons energieverbruik. Daarom startte Nederlandse Klimaatcoalitie-deelnemer Sungevity de Rooftop Revolution, zodat Nederland in 2020 straalt.

Klimaattop

Sungevity kon er niet omheen: deelname aan de Nederlandse Klimaatcoalitie. Vanwege de naderende Klimaattop in Parijs hebben wij als social enterprise ons aangemeld om onze impact bekend te maken. Werken aan een klimaatneutrale samenleving is letterlijk de bedrijfsambitie. Wij werken immers niet alleen met particuliere dakaanbieders, maar helpen ook bedrijven hun energieverbruik te vergroenen en zonnepanelen op de daken te plaatsen. Met de ambitie voor 2020 kunnen wij andere deelnemers aan de NKC helpen hun doelstellingen te realiseren.

Rooftop Revolution

Wat houdt die Rooftop Revolution dan in? Sungevity gaat verder dan zo veel mogelijk daken van zonnepanelen voorzien. Zo werken we samen met duurzame pioniers als Vandebron, WakaWaka en Habitat for Humanity. Daarnaast organiseert Sungevity Samen Solar buurtinitiatieven. Hierbij doneren we een zonnesysteem aan een school, sportclub of vereniging, zodat ook zij eenvoudig kunnen verduurzamen.

Werkwijze

Ieder dak is anders en iedereen heeft een eigen energiebehoefte. Daarom berekenen we met onze eigen software van te voren het mogelijke financiële rendement van een dak en de milieu-impact die zonnepanelen kunnen realiseren. Dit gaat zo makkelijk dat er geen uitgebreide huisbezoeken nodig zijn en we zelfs in de trein reizigers kan adviseren over de mogelijkheden van hun dak. Logisch dus dat ook Sungevity groot fan is van de Groene Top Trein.

De resultaten

Tot nu toe hebben Sungevity en haar stralende klanten een CO2-reductie gerealiseerd die gelijk staat aan 5,6 miljoen autokilometers of het planten van 1355 bomen. Daar blijft het niet bij. De ambitie van Sungevity is om in 2020 dit resultaat te verviervoudigen. Hoe? Door naast de Duitse, Britse en Nederlandse daken ook andere Europese huizen van zonnepanelen te voorzien. Daarnaast worden organisaties en bedrijven én hun medewerkers aan een schitterend dak vol panelen geholpen. Vraag eenvoudig een gratis en vrijblijvend zonne-advies aan met de code 2020.

Viva la Rooftop Revolution!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/82e10df3f2fe4c5bb8f501fbb97744e5_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?