become a member of Voedselverspilling in de circulaire economie
cirkels_blue.svg

Voedselverspilling in de circulaire economie

Eén van de uitdagingen tijdens het verduurzamen en binnen de circulaire economie is voedselverspilling. Verspilling van voedsel vindt plaats bij de oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en horeca en bij consumenten thuis. Dit probleem, dat hoog op de maatschappelijke agenda staat, wordt door ondernemers binnen de circulaire economie op- en aangepakt. Met ideeën die uiteenlopen van verpakkingen gemaakt van restmateriaal tot bier van piepers, en van compost tot cradle to cradle concepten. Bekijk hieronder alle oplossingen en uitdagingen rondom voedselverspilling in de circulaire economie:

14 Challenges
14 Challenges
34 Solutions
34 Solutions
4 Best Practices
20 Library-items
0 Events
28 People
20 Companies
271 Matches
  • icon
MATCHED
matches.svg 18 matches
challenge

Circular Food Packaging of Fresh Food in Western Europe and California

matches.svg 2 matches
solution

Betuwse Fruitmotor – Circular fruit cultivation

matches.svg 2 matches
solution

Kromkommer - Combating food wastage

solution

Fruitleather – Leather from fruit

matches.svg 5 matches
library

Magazine: Circular is Going Global - Join Holland's Flow

MATCHED
matches.svg 3 matches
challenge

Fight food waste in Utrecht together with BuurtBuik

MATCHED
matches.svg 7 matches
challenge

Fair trade noodle producer Amdo wants to scale up production and export

solution

Gezocht: stageplekken voor studenten die impact willen maken

solution

Route Circulair helpt organisaties circulair te worden door op maat gemaakte circulaire ontwikkeltrajecten aan te bieden

library

De Verspillingsfabriek steunt met nieuwe campagne boeren en de Voedselbank

matches.svg 1 match
solution

Etenover.nl: noodplatform voor horecaleveranciers

matches.svg 1 match
solution

Support Your Locals steunt samen met jouw lokale voedselproducenten en zet korte ketens op

solution

Creëren van plastic vrije close loop situaties.

solution

Je geeft je klant toch geen afval?

best practice

Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar

library

De circulaire bakkerij

matches.svg 1 match
best practice

World Food Week

best practice

Friese Voedselbeweging

MATCHED
matches.svg 4 matches
challenge

Project Eplucheur: The whole mango and nothing but the mango

MATCHED
matches.svg 9 matches
challenge

Duurzame Kost zoekt duurzame bestemming voor twee reststromen van zijn stadskwekerij

MATCHED
matches.svg 2 matches
challenge

De Tweede Jeugd zoekt het beste restbrood voor Supertosti's

Load more