become a member of De Week van de Circulaire Economie
cirkels_blue.svg

De Week van de Circulaire Economie 2020

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie!

 

 

Tour Circulair Routes

Heb je interesse één van de evenementen te bezoeken maar geen tijd de hele agenda door te spitten? Geen probleem, wij helpen je! Met de speciaal uitgestippelde routes hebben we vast een selectie voor je gemaakt: zo is het makkelijk kiezen.

Kennis is King

De circulaire economie ontwikkelt zich razendsnel. Ook de kennis over circulariteit groeit exponentieel. Op de Kennis is King-route mag je ongeremd nieuwsgierig zijn en je tegoed doen aan de state-of-the-art kennis uit de voorhoede. Wij leiden je langs leerzame evenementen waarbij actueel wetenschappelijk onderzoek en geleerde lessen uit de praktijk centraal staan. Versnellen door te delen, daar geloven wij in.

Ga naar deze route

Circulair Bouwen

Van het super innovatieve bouwmateriaal Freement tot grondstoffenpaspoort tot klimaatneutraal wonen: bouwend en project ontwikkelend Nederland zit niet stil! Ben jij benieuwd wat circulair bouwen nou precies inhoudt?  Bezoek één van de evenementen op de Circulair Bouwen – route en  ontdek wat er al mogelijk is.


Ga naar deze route

Vraag Maar Raak!

Is jouw goede voornemen voor 2020 om te starten met circulair ondernemen maar heb je geen idee waar te beginnen? Of ben jij juist al een tijd op weg en heb je een hele specifieke juridische of financiële vraag?  Dan hebben we goed nieuws want tijdens de Week van de Circulaire Economie zitten er door heel Nederland experts klaar om ál jouw vragen te beantwoorden.  In de Vraag Maar Raak - route kun je precies zien wanneer je waar terecht kunt.

Ga naar deze route

Cash is King: circulaire verdienmodellen en financiering

En hoe zit het met de business case? De circulaire economie vraagt om een andere manier van denken en doen, ook op financieel gebied. Dat is soms nog best even zoeken. Begrippen zoals total-cost-of-ownership of product-as-a-service vliegen je ineens om de oren. Gelukkig wordt tijdens de Week van de Circulaire Economie de kennis over deze onderwerpen rijkelijk gedeeld. Doe er je voordeel mee!

Ga naar deze route

BioPlastic Fantastic

Onze nationale trots Boyan Slat werkt elke dag hard aan een oplossing voor het opruimen van de plastic soep. En dat is hoopgevend! Nu nog zorgen dat dat spul überhaupt niet meer in de oceanen terecht komt. Of op grote schaal verbrand moet worden. Gelukkig zijn er tal van mensen en organisaties bezig om daar slimme oplossingen voor te verzinnen. Ontdek wat er al allemaal gebeurt op dit gebied, en wat je daar zelf mee kan, op de Bioplastic Fantastic route.

Ga naar deze route