Biobased producten voor consumenten: made in Holland?

MATCHED
This challenge has been matched
Biobased producten voor consumenten: made in Holland?
MATCHED
challenge

De plastic soup is wereldwijd een enorm probleem. Nederlanders zijn verbonden met water en altijd in strijd geweest met en voor het water en hebben er altijd de beste oplossingen voor gevonden. Daarnaast is Nederland ook een voorbeeld als het gaat om afvalmanagement en ontwikkelen van nieuwe materialen.

Biobased materialen

Tulper wil als Nederlands merk een bijdrage leveren aan oceaanbescherming door milieubewuste boodschappen uit te dragen en producten op de markt te brengen als alternatief voor single use plastic. Milieubewust ontworpen eigentijdse producten die net zo stijlvol zijn als duurzaam en waarbij biobased materialen worden gebruikt.

Ambitie voor 2020

Op dit moment zijn ongeveer bijna de helft van de Tulper producten gemaakt van biobased materialen, en vindt de productie grotendeel in Azie plaats. Als partner van MVO Nederland heeft Tulper haar ambitie voor 2020 bij MVO Nederland gedeponeerd: in 2020 moet het gehele assortiment outdoor producten volledig worden gemaakt van biobased, gerecyclde materialen of zoveel als mogelijk van de plastic soep uit de oceanen. Tulper wil daar zo veel als mogelijk Nederlandse productiebedrijven en ontwerpers bij betrekken.

De uitdaging:

Wij zijn op zoek naar (Nederlandse) productiebedrijven en ontwerpers die aan de slag willen met plastic soup-plastic. Wie heeft er tips of kan ons hierbij helpen?

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/500a82c50fe5163b1ab87380778c8054_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here
person

Berry van den Berg

Proces optimalisatie at CS Berg

Do you want to comment on this challenge?

Berry van den Berg
Berry van den Berg

Mooi idee, benieuwd naar de huidige status van partners, productie en totale keten tot eindklant

28 December 2016 11:32