Duurzaam bomen planten

Duurzaam bomen planten
solution

Natural Plastics heeft een aantal biobased producten ontworpen en succesvol op de markt gebracht voor in de groene buitenruimte. Dit ter vervanging van de oilbased varianten. Daarnaast voorkomt het onnodige boomkap. Met de focus op biobased wil Natural Plastics een circulaire economie creëren. Lees hieronder het interview met Bert van Vuuren.

Waarom heb je actie ondernomen?
“Wij vonden het best raar dat er bomen worden gekapt om hier boompalen van te maken voor het verankeren van een nieuwe boom. Wij hebben daarom een biologisch afbreekbaar systeem ontworpen wat al meer dan 30.000 maal is toegepast in Nederland. Daarnaast hebben we een biologisch afbreekbare drainage en watergeefsheet ontworpen. Onze biobased producten vervangen de oilbased varianten en voorkomen boomkap vanwege het ontbreken van onnodige boompalen. Daarnaast gaan we op deze wijze Plastic Soup tegen”.

Door welke partijen worden de producten toegepast?
De producten van Natural Plastics worden gebruikt door diverse duurzame gemeenten, SW-bedrijven, boomkwekerijen en groenbedrijven. “Door het gebruik van deze producten realiseer je een CO-reductie. Je kunt hiermee stappen zetten richting een circulaire economie en het downcyclen van grondstofffen terugdringen”, aldus Van Vuuren. Met Natural Plastics bomen planten is naast CO2 reducerend: natuurlijk duurzaam, esthetisch, kosten reducerend en biologisch afbreekbaar.

Welke service kan Natural Plastics bieden?
“Natural Plastics kan met zijn verworven kennis van biobased materialen helpen om nieuwe producten te ontwikkelen en je adviseren in de transitie naar circulaire grondstoffen. Daarnaast kunnen wij je van dienst zijn bij het ontwikkelen van een heldere visie, bewustwording en draagvlak creëren in jouw (ambtelijke) organisatie, het laaghangend fruit ontdekken, samenwerken met andere overheden, ondernemers en kennisinstelling en komen tot implementatie en borging van circulair en biobased processen”.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/50b150f094c6db232674f9b275f3aad2_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/fb6356b880be8b1d34005e9e61a67e10_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/996c557f8b6378a646acc40c93ed36f4_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?