RE.STORE in Rotterdam. Duurzaam warenhuis in de Koopgoot. Circulaire hotspot en een testground voor nieuwe modellen.

Summary
RE.STORE wordt hét duurzame warenhuis van NL. Doel: bewustwording creëren en duurzame merken & ideeën een plek geven.
MATCHED
This challenge has been matched
RE.STORE in Rotterdam. Duurzaam warenhuis in de Koopgoot. Circulaire hotspot en een testground voor nieuwe modellen.
MATCHED
challenge

Als het aan ons ligt, wordt circulair/duurzaam shoppen de normaalste zaak van de wereld. Daarom openen we begin juni een duurzaam warenhuis in hartje Rotterdam. Een warenhuis van 1700 m2 middenin... de Koopgoot! Een tegengeluid in het consumptiegedreven winkelgebied.

Erwin de Zwart, Raymond Landegent en Berend van Zanten kregen een idee. Een duurzaam warenhuis in hartje stad. En binnenkort is het zover. In een voormalige fastfashion winkel openen zij juni de deuren. Een winkel waar je kunt shoppen zonder schade en schande. 
 

Hier vind je producten met een verhaal. Recycled, reused en upcycled. Producten die je leven verrijken, zonder de aarde te verarmen. Bakstenen van havenslib? Check. Vintage meubels en dito kleding? Check. Kussens van oude gymmatten? Check. Lampen van gerecyclede informatiepanelen? Check. Checken hoe dit alles tot stand komt? Dat kan.

Bedenkers en makers krijgen een plek om te laten zien wat ze doen. In onze 1700 m2 grootte winkel gaan we aantonen dat het anders kan en moet! Het wordt een podium voor vernieuwende merken en dwarse denkers. 

De uitdaging? In een consumptiegedreven omgeving als De Koopgoot het andere geluid laten horen. Mensen verleiden om eens niet te kiezen voor de weg van fast fashion en fast furniture, maar voor het duurzame alternatief. Het goede alternatief. Het alternatief dat minstens zo mooi en zo goed is. Bovendien moet het feit dat het duurzame warenhuis de toekomst is bij mensen doordringen. Dat circulariteit regel wordt, en geen uitzondering. 

Wat hebben we hiervoor nodig? Een schitterende verleidelijke duurzame winkel. Een winkel die zich kan meten met de beste (niet duurzame) winkels in de stad. Een winkel die qua look and feel én qua assortiment tot de mooiste van de Rotterdamse binnenstad behoort.  Volledig ingericht met circulaire bouwmaterialen en boordevol met producten, diensten en unieke circulaire en duurzame businessmodellen.  

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2d503b6d5daea693b8033b1916380824_large.png
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Monique Dickhaut
Monique Dickhaut

Wat een super leuke uitdaging. Ik zou heel graag een bijdrage leveren Erwin. Als upcycling designer werk ik uitsluitend met de mooiste pareltjes die we redden uit de containers van woonwinkels en groothandelaren. Waarbij we interieur ontwerpen en volledig uitvoeren van A tot Z. Tevens zijn we bezig een productlijn woonaccessoires op te zetten van de mooiste pareltjes stof en behang, gered materiaal wederom. En vooral voor de producten zoek ik binnenkort verkooplocaties. Waarbij het duurzame warenhuis een prachtige locatie kan zijn. Mag ik vragen hierover de mogelijkheden te bespreken. Op de website staan mijn gegevens en verdere info. Creatieve en hartelijke groet Monique. No Waste decoration. https://www.nowastedecoration.nl/

06 May 2020 20:57
erwin de zwart
erwin de zwart

@Richard de la Roy
Dank voor je berichten en je tip! Ik ga er direct even naar kijken! En wellicht binnenkort even contact houden?
Groetjes Erwin

04 May 2020 10:42
Richard de la Roy
Richard de la Roy

Kijk ook naar ontwerpers, die leuke producten bedenken en die oog hebben voor circulariteit.
Zie www.newdaydesign.nl

03 May 2020 09:08
Richard de la Roy
Richard de la Roy

Eco-Makelaar heeft mogelijk aantal materialen, die gebruikt kunnen worden bij inrichting / afwerking van pand. Bijvoorbeeld Breathaplasta als afwerking wand / plafond. Daarnaast werk ik aan aantal nieuwe materialen, echter zijn die nog niet voor verkoop beschikbaar.

03 May 2020 09:06