Circular Batteries as a Service

Summary
Circular Batteries in a service model
Circular Batteries as a Service
solution

We werken aan de opzet van Batterij as a Service. BAASbv. We leveren circulaire batterijen als een service per 1 januari 2021 als opslag in de energie transitie. 

Het betreft batterijen die als back up in datacenters of als voeding in een heftruck zijn gebruikt. Per jaar komen er circa 300.000 stuks vrij op de Europese markt.  Financieel afgeschreven, de enige reden waarom  ze nu worden gerecycled. Gelukkig kan de batterij al voor 95% gerecycled worden. Maar afgelopen jaren heeft onderzoek uitgewezen dat een groot deel nog makkelijk tientallen jaren mee kan als opslag in de energie transitie. In Europa wordt het per 1 januari 2021 mogelijk de batterijen weer in te gaan zetten.

Voordeel is dat de batterijen op verschillende niveaus geen druk kent. 1. Milieu, ze zijn voor 95% te recycelen. En 2. Ze zijn financieel afgeschreven en daardoor kunnen wij bottumup doorrkenen wat de kosten zijn voor opslag. We koersen nu op 50% goedkoper dan de huidige oplossingen. 3. In grote mate beschikbaar en schaalbaar in de komende 10 jaar. 4. De grondstoffen zijn al onttrokken en met re-use houden we het product nog langer in operatie.

Eerste gesprekken in Nederland geven een drietal usecases. 1. Stationare opslag bij zonneparken en andere productie locaties. 2. Kwaliteit in het net, Een netbeheerder rekent op dit moment enkele business cases door hoe onze batterijen de business case vlot kan krijgen. De rode gebieden in noord nederland kunnen dan ontsloten worden. En 3.Flexible/Mobiele stroom oplossingen op locatie leveren.

Hoe onze batterijen passen in die usecase zijn we nu aan het bespreken en hopen per 1 januari 2021 de eerste producten op de markt te brengen.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?