Financiering voor je duurzame project vind je bij BNG Duurzaamheidsfonds

Summary
BNG Duurzaamheidsfonds financiert circulaire projecten
Financiering voor je duurzame project vind je bij BNG Duurzaamheidsfonds
solution

Er is steeds meer behoefte aan zakelijke financiering van middelgrote, duurzame projecten op lokaal niveau. Ondernemers, bedrijven, verenigingen en stichtingen kunnen een lening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Dit fonds is speciaal bedoeld voor initiatieven die voor financiering niet bij een reguliere bank terecht kunnen.

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Er zijn kredieten mogelijk vanaf € 50.000 met een looptijd van 15 jaar.

Initiatieven die in aanmerking komen voor financiering dragen bij aan de verduurzaming van het milieu (ecologisch verduurzamen), de mens (sociaal-cultureel verduurzaam) en/of de markt (economisch verduurzamen). Daarmee zijn ze ook meteen goed voor implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s), zoals SDG 7 (betaalbare en duurzame energie), SDG 8 (eerlijk werk en economische groei) en SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie).

Circulaire bouw

Bewust in de Bouw levert verantwoorde en duurzame bouwmaterialen, waaronder Resysta. Dit materiaal is gemaakt van biologisch restafval en is inzetbaar als bijvoorbeeld gevelbekleding en delen voor bruggen, terrassen of steigers. Om het materiaal marktconform te blijven leveren en vanwege het groeiende aantal afnemers, besloot het bedrijf het materiaal zelf te gaan produceren onder de naam Cirqlar. Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekte een financiering voor machines, mallen en werkkapitaal. Daarmee kan Bewust in de Bouw het productieproces realiseren en draagt het fonds bij aan de verduurzaming van de bouwsector en de circulaire economie.

Ben jij een ondernemer met circulaire dromen, plannen of ambities? Bekijk de financieringsmogelijkheden van het BNG Duurzaamheidsfonds op bngduurzaamheidsfonds.nl.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?