CIRCO creating business through circular design

CIRCO creating business through circular design
library

CIRCO creating business through circular design versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie in events en online via circulairondernemen.nl.

In een circulaire economie kijk je verder dan ‘morgen klaar’. 

De winst van een product zit hem niet meer in het produceren en verkopen. Want daarna begint het pas. Rond het leven van een product kan op vele manieren waarde worden gecreëerd, voor bedrijven, gebruikers en leefomgeving. Wie zich richt op gebruik in plaats van verbruik, en op het cultiveren van waarde in plaats van alleen het verkopen, herkent nieuwe uitdagingen en businesskansen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten en diensten te komen.

CIRCO helpt jou als bedrijf of ontwerper op weg.

Met CIRCO ga je aan de slag om nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. In actieve workshops komen we samen tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen. Nieuwe inzichten, inspiratie en best practices delen we in events en op de community site circulairondernemen.nl.

HOE KUN JE MEEDOEN?

Circular Business Design Track

In een serie van drie workshops helpt CIRCO jou als bedrijf of ontwerper op weg om samen nieuwe kansen te ontdekken en circulaire business in gang te zetten. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen aan te beginnen. Lees meer.

Track najaar: 9 september, 30 september, 14 oktober 2015
Track winter: 4 november,  25 november, 9 december 2015

Circular Design Class

In deze eendaagse training leer je als ontwerper alle ins & outs over ‘circular design’. Wat zijn de principes van de circulaire economie, waarom is het interessant voor jou en je opdrachtgever en hoe neem je jouw belangrijke rol als ontwerper in? Je gaat concreet aan de slag met circulaire business modellen en ontwerpstrategieën, waarbij het TU Delft onderzoek “Products That Last” vertrekpunt is. Lees meer

Circular Design Class najaar: 23 september 2015
Circular Design Class winter: 2 december 2015

Community

CIRCO deelt kennis, inzichten, inspiratie en contacten op de community site van Nederland Circulair. Volg CIRCO en maak je profiel aan op circulairondernemen.nl!

Events

CIRCO geeft presentaties door het hele land. Onder meer bij CLICKNL DRIVE Design Research & Innovation Festival – Day 2 “Circular Design Business”: 22 oktober 2015, Dutch Design Week.

CONTACT

Neem voor vragen contact op met CLICKNL |DESIGN: circo@clicknl.nl

CIRCO wordt georganiseerd door CLICKNL | DESIGN, Circle Economy en Reversed Concepts, in samenwerking met Nuovalente en Implement Circular Economy.

CIRCO is onderdeel van circulairondernemen.nl: dé nieuwe community over circulair ondernemen en ontwerpen. Circulairondernemen.nl is een initiatief van de RACE coalitie: een groep organisaties die zich tot doel heeft gesteld de ontwikkeling naar een circulaire economie in Nederland te versnellen: Circle Economy, CLICKNL|DESIGN, De Groene Zaak, Het Groene Brein, MVO Nederland in samenwerking met RVO.nl, TNO en Acceleratio. RACE wordt financieel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Read more
There are no matches yet. Match to this library
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this library-item?