CIRCO creating business through circular design

CIRCO creating business through circular design
solution

CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In CIRCO werken bedrijven en ontwerpers samen aan concrete circulaire business en delen ze nieuwe kennis en inspiratie in events via circulairondernemen.nl. De eerste serie workshops zijn gestart: kijk de film!

Na de zomer volgen meer Tracks, hou circulairondernemen.nl in de gaten voor updates!

Circulaire bril

Lees hier een verslag van de eerste dag, 21 april 2015:

“Ik kijk vanaf nu met circulaire bril naar de wereld, en naar mijn bedrijf. Het zal misschien niet zo zijn dat ik alles circulair kan aanpakken, maar dit gaat me in ieder geval helpen om innovatiekansen te spotten,” aldus een van de deelnemers van de Circular Business Design Track van CIRCO. Ook opmerkingen als ‘Wat in de war, in positieve zin’, ‘eye-openers’, ‘nooit geweten’ en ‘een spannende opgave’ kwamen voorbij.

Ik kijk vanaf nu met circulaire bril naar de wereld, en naar mijn bedrijf.

 

Mindshift

Meedoen aan CIRCO betekent inderdaad een mindshift: kijken naar nieuwe kansen en spotten van waarde. De uitdaging is om deze nieuwe inzichten te vertalen naar winstgevende circulaire producten, diensten en businessmodellen. In deze eerste workshop uit een serie van drie, stond kennis maken met de circulaire economie centraal en het signaleren van kansen voor het eigen bedrijf.

Afgedankte producten

Bij VanGansewinkel BV werd inzicht verkregen in de ontmanteling van de producten na de gebruiksfase. Ook al weten we dat al die afgedankte producten niet zomaar verdwijnen, toch is het geweldig om met eigen ogen te zien hoe bijvoobeeld onderdelen van koelkasten een bron vormen voor verschillende nieuwe grondstoffen. Daarna volgde een actief en interactief programma van Circle Economy, waarin hard werd gewerkt en kansen zijn ontdekt. Ontwerpbureau MMID werkt al op structurele wijze met duurzame ontwerpmethodieken en ziet nu kansen voor meer circulaire business voordelen voor hun klanten. Kornuyt, gespecialiseerd in gietvloeren, vochtbestrijding, betonreparatie & vastgoedonderhoud ziet nieuwe technische mogelijkheden en combinaties met circular design.

Kansen in kaart brengen

Het werken aan circulaire business is begonnen en de eerst kansen zijn in beeld gebracht. In volgende sessies van CIRCO gaan we samen verder werken aan specifieke ideeën voor nieuwe producten, diensten en/of businessmodellen. Ontwerpers creëren tegelijkertijd een set van overwegingen en criteria, en handvatten om circular ontwerpen te pitchen. Met dank aan VanGansewinkel BV voor de inspirerende locatie en rondleiding.

Meedoen

Ook meedoen? Lees meer op op clicknl.nl/circo en volg circulairondernemen.nl voor updates

Read more

Do you want to comment on this solution?