Green Cleaning Products zoekt milieubewuste bedrijven voor testprogramma schoonmaakmiddelen

Summary
100 procent mens-, dier- en milieuvriendelijk schoonmaken met volledig natuurlijke schoonmaakmiddelen
Green Cleaning Products zoekt milieubewuste bedrijven voor testprogramma schoonmaakmiddelen
challenge

Het einde van de mythe dat groene producten niet werken en effectieve producten niet groen zijn.

Hygiëne by Nature

Door 100% natuurlijke schoonmaakproducten te gebruiken, gaan wij voor een duurzamere wereld zonder chemische (en schadelijke) impact op mens, dier en milieu.

Achtergrond – Industriële kracht en milieu

Greenlife Amerika produceert natuurlijke reinigingsmiddelen. Deze middelen zijn zeer krachtig en veilig voor de mensen die ermee werken, milieu en dier. Zij kunnen in elke omgeving worden toegepast.

De grondleggers van ons product waren (in)direct betrokken bij schoonmaak. In hun werk zijn zij in de Verenigde Staten de ontwikkelaars van Naturama tegengekomen. Deze grondleggers wilden niet alleen dat schoonmaakmiddelen milieuvriendelijk zijn maar ook veilig voor de mensen die ermee werkten.  

Dit laatste kwam voort uit het feit dat zij bij het gebruik van schadelijk chemische schoonmaakmiddelen ziektes opliepen. Uit de daaruit voortvloeiende research zijn zeer krachtige op natuurlijke grondstoffen gebaseerde schoonmaakmiddelen ontwikkeld. 
Tegenwoordig is Green Cleaning Products BV distributeur en werkt nauw samen met Naturama in Nederland en in de Verenigde staten. Er is direct toegang tot hun kennis en laboratoria.  

Naturama producten zijn van Amerikaans origine. Veel van de onderzoeken en certificeringen hebben in de USA plaatsgevonden. Naturama voldoet geheel aan de Europese richtlijnen. 
De belangrijkste certificeringen zijn:

 • EPA / Safer Choice - Veiligheid

Dat geeft aan welke producten veilig zijn voor mens en milieu zonder aan werkzaamheid in te leveren.

 • Clean Air 

Green Life (producent van Green Cleaning Products) heeft het Clean Air Choices Cleaners Certificate gekregen van het US South Coast Air Quality Management District. 

 • Green Key

De Green Key is de leidende norm voor goede milieuverantwoordelijkheid en duurzame exploitatie binnen de toeristische sector. Meer toelichting hierover treft u aan in de bijlage.

 • CLP Free Redefined

CLP (Classification, Labelling and Packaging) helpt consumenten en werknemers met de bescherming van de gezondheid en het milieu. Green Cleaning Products producten met het CLP Free Redefined logo zijn volledig vrij van gevaarlijke stoffen.

Wat maken schoonmaakproducten van Green Cleaning Products zo uniek?

 • De schoonmaak producten die Green Cleaning Products aanbiedt zijn veilig in het gebruik, niet giftig of agressief en bevatten geen bleekmiddelen. Het clean air certificaat toont aan dat het ook veilig is om te gebruiken als spray in tegenstelling tot de meeste andere spray reinigingsmiddelen.
 • Het is onschadelijk voor het milieu, bevat geen dierlijk materiaal en er zijn geen dieren gebruikt om het te testen.
 • Het residu (het vocht dat achterblijft na het reinigen) maakt vloeren niet glad.
 • Het is hypoallergeen, veilig voor gebruikers met allergieën.
 • Het verbergt stank niet met een eigen sterke geur, het breekt wel de stank moleculen af en de geur verdwijnt.

De schoonmaakproducten die Green Cleaning Products aanbiedt zijn gemaakt van plantaardige extracten en mineralen uit de natuur en zijn niet alleen natuurlijk maar ook zeer krachtig.

Green Cleaning Products mag bij normaal gebruik gewoon worden weggespoeld in het riool. Na een maand is het allergrootste deel al afgebroken. Tijdens het schoonmaken mengt zich echter vuil met het schoonmaakmiddel. Het opgeloste vuil bepaalt of het wel of niet het riool in mag of dat er een vet- of vuilafscheider nodig is. Het afgevoerde vuil is niet altijd onschadelijk en wordt niet vanzelfsprekend ook geheel afgebroken. Het gebruik van het groene en veilige producten kan daar niets aan veranderen.
 

Simpele tests hebben uitgewezen dat na schoonmaken met de producten van Green Cleaning Products door te sprayen (en af te nemen met schone doek of papier) 99,99 % van de bacteriën zijn verdwenen. Medio 2020 is een test gedaan door Rob Geus waarbij er getest is met een ATP-meter (verslag van de test treft u aan in de bijlage).

Green Cleaning Products gebruikt “food grade” kleurstoffen, stoffen die zo veilig zijn dat ze ook in voedsel mogen worden gebruikt. Deze stoffen zijn onder invloed van Naturama’s schoonmaak-krachten, waardoor de kleur in de loop van de tijd iets kan veranderen. Naturama verkiest echter de veiligheid van de producten boven een stabiele kleur door minder veilige kleurstoffen.
 

Alle verpakkingen zijn gemaakt van het zeer goed recyclebare PE en kunnen 100% worden gerecycled. Het gebruik van PE flessen voldoet aan de criteria van het EU Ecolabel.

Er zijn diverse productlijnen ontwikkeld:

 • Automotive (Car Interior cleaner; Auto Parts cleaner; Garage Floor cleaner; Wheel & Brakes cleaner;Glas cleaner; Heavy Duty Hand cleaner)
 • Marine (Boat cleaner; Marine Cleaner; Heavy Equipment & Tools cleaner; Heavy Duty Hand cleaner)
 • Kitchen (Kitchen Cleaner; Heavy Duty Kitchen Cleaner;  Kitchen Hand Cleaner)
 • Food industry (Heavy Duty Kitchen Cleaner; Tiled Floor cleaner;  Kitchen Hand Cleaner)
 • Industry (Tiled Floor cleaner;  Concrete Cleaner; Heavy Duty Hand cleaner)
 • Cleaning (All purpose cleaner; All purpose cleaner No. 19; Glass cleaner; Bathroom cleaner; Tiled Floor cleaner; Concrete Cleaner; Carpet & Lining cleaner; Hand Cleaner No.17)
 • Specials (Laundry Cleaner; Gun Cleaner;.Heavy Weaponry Cleaner; Gym Equipment Cleaner; Fresh & Friendly Urinal Cleaner)

Wat zijn de mogelijkheden/onderwerpen waarover we graag in gesprek gaan:

 • Uitgebreide range van productontwikkeling 
 • Kwaliteitsmanagement  
 • Tijdige en betrouwbare levering 
 • Product development team ontwikkelt samen met u
 • Private label / white label
 • Ondersteuning bij schoonmaak trainingen van personeel / demonstraties bij klanten

Contactgegevens

Green Cleaning Products BV  

Green Cleaning Products is distributeur van Naturama producten en werkt nauw samen met Naturama in Nederland en in de Verenigde staten.

Marc van Winsum, CEO

Tel: +31 6 40435739

Email: marc@greencleaningproducts.eu

Ronald de Valk, General Sales Manager

Tel: + 31 6 30317495

Email: ronald@devalkmanagement.nl

Certificeringen producten Testverslag en resultaat hotelreiniging Productlijnen
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?