Laundry Use zoekt bedrijven of zorgorganisaties die de meest duurzame wasserij willen realiseren

Summary
Laundry Use biedt een circulaire oplossing voor professioneel wassen in eigen beheer.
Laundry Use zoekt bedrijven of zorgorganisaties die de meest duurzame wasserij willen realiseren
solution

Laundry Use heeft de oplossing voor de grote hoeveelheid wasmachine die op de afvalbult belanden: betalen voor gebruik. Met een Pay per Use-abonnement blijven wij eigenaar en zorgen er zo voor dat de machine zo lang mogelijk blijven draaien en meegaan. Na de looptijd van het abonnement  nemen wij deze in en zetten ze elders opnieuw in. 

Laundry Use is onderdeel van totaalleverancier Laundry Expert in de wasserijbranche. Al 12½ jaar levert Laundry Expert uit Gramsbergen professionele en industriële wasmachines voor vrijwel alle branches, elk met specifieke omstandigheden en eisen. Een logische volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf was Laundry Shop, een webshop voor wasserijbenodigdheden en technieken. Denk bijvoorbeeld aan kledinghangers en -rekken, waszakken en -netten, strijktafels en -bouten, rolcontainers, inpakfolie, schoonmaakmiddelen en natuurlijk ook wasmiddelen. Op deze manier kan Laundry Expert totaalleverancier zijn in de wasserijbranche, iets waar klanten erg behoefte aan bleken te hebben. 

De missie van Laundry Expert
De missie van Laundry Expert echter was en is schone was bezorgen, ontstaan in de tijd dat eigenaar Herman Harsevoort als hoofd technische dienst werkzaam was in een wasserij. Al gauw constateerde hij dat producenten van wasmachines en wasmiddelen vooral uit zijn op verkoop van hun producten, zonder zich druk te maken over waar het uiteindelijk om gaat: het wasgoed.

Realiseren van de meest duurzame wasserijen door producten aan te bieden in bruikleen
Laundry Use realiseert de meeste duurzame wasserijen door alle toebehoren, in bruikleen te geven tegen één prijs per kilo wasgoed in vorm van een abonnement. Laundry Expert richt de wasserij in, levert alle wasmiddelen en andere benodigdheden, bepaalt en beheert het optimale wasproces èn blijft eindverantwoordelijk voor een absoluut schone was. Doordat wij eigenaar van de wasserij blijven zijn tevens verantwoordelijk voor de levensduur van de apparatuur en de weg die deze aflegt. Na looptijd van het abonnement nemen wij de apparatuur in, reviseren wij deze en zetten wij het vervolgens elders weer in voor een nieuwe ronde. Zo verlagen wij de afvalberg en onze footprint op onze mooie wereld. 

Oersterke wasmachines met een zo lang mogelijke levensduur welke wij zelf verlengen
Om te beginnen kennen de monteurs van Laundry Expert de wasmachines en andere apparatuur als hun broekzak. Zij kennen de functie van ieder onderdeel en weten wat de zwakke plekken zijn. Alleen de beste merken met de langste levensduur komen in aanmerking, zodat ze probleemloos gereviseerd kunnen worden. Onderdelen die niet los verkrijgbaar zijn, worden zelf gemaakt of geprint met een 3D-printer. Laundry Expert heeft zelfs een eigen label machine op de markt gebracht, LaundryLion, waarbij 100% kwaliteit de norm is. En wanneer een machine uiteindelijk ècht afgeschreven is, wordt ‘ie gedemonteerd in herbruikbare materialen. De oplettende lezer herkent hierin de circulaire economie, waarbij grondstoffen oneindig gebruikt worden of teruggaan naar de bron, onze planeet (zie kader). Voor Laundry Expert is deze werkwijze niet meer dan voorwaarde voor het Laundry Use concept, immers het bedrijf blijft eigenaar van de wasserij en heeft dus belang bij een zo lang mogelijke levensduur van de apparatuur.

Bij een duurzame wasserij horen duurzame wasmiddelen
Om die reden moeten ook de wasmiddelen in het concept aan hoge eisen voldoen. De was moet uiteraard schoon worden, maar de zeep mag geen schade aanbrengen aan de machines, niet aan het textiel, niet aan de gezondheid van de wasserijmedewerkers en ook niet aan het milieu. Zodoende wordt er gewassen met ecologische middelen, afgestemd op het type wasgoed en vervuiling. En om te voorkomen dat er te veel of te weinig wasmiddel gebruikt wordt, wordt een automatisch zeepdoseersysteem geïnstalleerd. Door middel van een pompje komt er een nauwkeurig bepaalde hoeveelheid wasmiddel in de machine terecht. Meestal is er sprake van meerdere pompjes, met verschillende wasmiddelen, die meerdere machines van zeep voorzien. Via een compact bedieningspaneel kan het systeem worden aangestuurd. Door automatisch te doseren wordt er nooit te weinig, maar ook nooit teveel wasmiddel verbruikt en dat is goed voor mens en milieu. 

Wilt  als facilitair verantwoordelijke binnen of eigenaar van een bedrijf of zorginstelling een duurzame in-house wasoplossing realiseren? Dan komen wij graag met u in contact. 

Website Laundry Use https://www.circulairondernemen.nl/uploads/5131ad60a5e0927808e9784f3d888948_medium.png
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?