BlueKitchen bespaart 60 % plaatmateriaal bij het produceren van een circulaire keuken

Summary
Bespaar 60% plaatmateriaal bij het maken van een keuken
BlueKitchen bespaart 60 % plaatmateriaal bij het produceren van een circulaire keuken
solution

BlueKitchen is een nieuw concept met circulaire, modulaire keukens die gifvrij zijn geproduceerd. Dankzij een ijzersterk Smartframe van rvs, geproduceerd door VDL, en recyclebare DSM-Niaga panelen combineert BlueKitchen het beste van twee werelden. 

De basis van de keuken (Smartframe) is onverwoestbaar, terwijl het exterieur (panelen) met slechts enkele handelingen vervangbaar is. Ook uitbreiding (of inkrimping) van het modulaire concept is zeer eenvoudig. Hierdoor gaat een keuken generaties lang mee, past hij zich aan de wensen van gebruikers en aan de trends aan.

Focus op (seriematige) nieuwbouw en renovatie

Piet Geerts, bedenker en eigenaar van BlueKitchen: “Al deze eigenschappen maken BlueKitchen uitermate geschikt voor woningbouwcorporaties en beleggers. Allereerst vanwege de klimaatdoelstellingen, die bepalen dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair moet zijn. Maar ook nu al is het zaak om de ecologische footprint te minimaliseren. BlueKitchen draagt daar 100% aan bij. Vervolgens zijn de keukens onderhoudsvrij, wat van groot belang is voor de zakelijke afnemers. Dankzij de constructie en de click & connect panelen, is het plaatsen van een keuken eenvoudig, waardoor hij zeer geschikt is voor seriematige nieuwbouw of renovatie. Daarnaast is ook het vervangen van elementen in een handomdraai gedaan. Dat is handig wanneer een huurder de keuken heeft beschadigd, maar ook wanneer er een nieuwe huurder komt en de panelen toe zijn aan vervanging. Het RVS Smartframe blijft staan, dat gaat vele keukenlevens mee. Binnen enkele uren voorzien we de keuken van een volledige facelift.”

Gegarandeerd gifvrij

BlueKitchen onderscheidt zich van andere circulaire (keuken)concepten door te streven naar een volledig gifvrije keuken. Die wordt ook geleverd in haar modellenlijn BlueKitchen. Maar de ontwikkelingen gaan snel en tegelijkertijd zijn vernieuwingen kostbaar en in veel gevallen nu niet haalbaar voor iedere portemonnee. Daarom is er voor ieder budget een circulaire oplossing, van 5 sterren tot 3 sterren circulair.

Van volledig gifvrij, tot een Bronze Cradle to Cradle oplossing. Van betaalbaar tot zeer betaalbaar.

3 Modellen

In de professionele verhuurmarkt worden vaak rechte opstellingen tot drie meter geplaatst. Bluekitchen heeft hier speciaal 3 modellen voor ontwikkeld, t.w.:

Model Ena

Een keukenmodel van 1,8 meter zonder apparaten. Hiernaast kunnen huurders een los fornuis of een koelkast met kookplaat van AEG plaatsen.

Model Dyo

Een keukenmodel van 2,4 meter waar een AEG koelkast of vaatwasser, kookplaat (links of rechts) met afzuiging en combi-oven in geplaatst kan worden.

Model Tria

Een keukenmodel van 3 meter met een hoge kast links of rechts met daarin naar wens een koelkast, vaatwasser, kookplaat, combi-oven en afzuiging van AEG.

Eigen montage- en onderhoudsdienst

BlueKitchen biedt corporaties en beleggers niet alleen het frame en het exterieur van de keuken, maar levert een totaalproduct af. “We werken samen met AEG die alle keukenapparatuur levert. Daarnaast zijn ook de afwerking van de achterwand, het keukenblad en het aansluiten bij het concept inbegrepen. De montage doen we namelijk ook volledig zelf, met eigen en ervaren montageteams. Als de keuken echt het einde van de levenscyclus heeft bereikt, neemt BlueKitchen ze terug. Daarmee ontzorgen we niet alleen de corporaties, maar geven we ook de zekerheid dat daadwerkelijk gebeurt wat er bij aanvang is beloofd. Daarmee is onze missie compleet: een keukenwereld zonder afval creëren.

De montage van een BlueKitchen is eenvoudig waardoor een organisatie, indien gewenst, dit zelf ter hand kan nemen. Medewerkers van de organisatie ontvangen hiervoor een gratis instructietraining van BlueKitchen.”

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/0aca20e037595e849f0644e1541c7993_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/a9280500c08ee92387115c2d9efc70da_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/6d2a2d469fc5289ec5812b0ccf47df4c_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?