Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar

Summary
Voedselverspilling in de bakkerij reduceren
Hergebruik van oud brood als broodverbeteraar
best practice

We verkennen nieuwe wegen om het verhaal van brood te delen met het publiek. Daarbij leggen we op creatieve manier verbindingen met de thema’s; voeding, voedselverspilling en gezondheid. In onze circulaire bakkerij en tijdens onze workshops wordt oud brood als ingrediënt hergebruikt. 

Meer leren over ons eten
We organiseren workshops en maatwerkprogramma’s en bespreken fundamentele principes uit de wetenschap die uiteindelijk ten grondslag liggen aan het bereidingsproces van brood, fermentatieprocessen en de smaak van ons eten.

Hergebruik oud brood
Volgens het voedingscentrum wordt in Nederland tussen de 106 en 147 kg per persoon aan voedsel per jaar weggegooid. Brood scoort hoog op de lijst van voedselverspilling. Wij laten zien hoe je oud brood kunt hergebruiken als broodverbeteraar.

Inmiddels passen wij een circulaire procedure toe waarbij het oude brood uit onze bakkerij wordt hergebruikt om nieuw brood te maken. Naast de economische waarde blijkt de circulaire methode zowel onze werknemers als klanten te inspireren.  Ook wordt de kwaliteit van ons brood op deze manier verbeterd.

Uitdaging: Inspireren  & kennis verspreiden
Onze ervaring en kennis verspreiden we momenteel via workshops en teambuildings.
Maar we zouden graag onderzoeken hoe ons team de kennis er ervaring die we hebben opgedaan breder kunnen uitdragen, bijvoorbeeld in het onderwijs en ook professionals in de food sector.

Lees meer in dit trouw artikel https://www.circulairondernemen.nl/uploads/aef7bc8eec78ce75a01829ec41b321f7_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?