Mengfabriek geeft Energie

06 February 2020, 14:00 - 18:30. Den Bosch, Free

Mengfabriek geeft Energie
event
event-icon-white-v3.png

06 February 2020 14:00 - 18:30

Stel je voor: wijkbewoners, natuurwetenschappers en ondernemers, ontwerpers en studenten met een circulaire herbestemmingsopgave vinden elkaar in een energie-ambitie. Kunnen zij zich verbinden in een gezamenlijke disruptieve en innovatieve energietransitie?

Aanmelden

De circulaire HUB Brabant in Den Bosch onderzoekt de mogelijkheden van een grootschalige inzet van de zoutbatterij in de oude silo's van de Mengfabriek als warmteopslag voor een hele wijk. Kom kijken, ervaren, verbazen, meepraten en delen. We nemen je mee op expeditie en geven inzicht in de 'omdenkervaringen' van onze stadmakers.

Aansluitend is er een openbare werksessie bij De Waardenmakers op de 3e verdieping van de Mengfabriek met als centrale vraag: Hoe financier je de energietransitie in gebouwen met een onzekere toekomst? De Mengfabriek gebruiken we hierbij als casus. Wie betaalt de benodigde investeringen in energiemaatregelen? Kunnen we misschien betalen voor gebruik, in plaats van voor bezit? Welke allianties en afspraken zijn dan nodig? Gezamenlijk gaan we op zoek naar antwoorden. Je bent van harte welkom om hieraan je bijdrage te leveren.

Programma

14.00 uur welkom in het Ketelhuis Den Bosch

14.15-15.45 uur: Expeditie Mengfabriek geeft Energie over de Tramkade

16-17.30 uur: Openbare werksessie Energietransitie bij de Waardenmakers

17.30-18.30: Net-Werk borrel Ketelhuis

Read more

Do you want to comment on this event?