Alternatief gezocht voor (gelakt) MDF en beuken multiplex voor meubelconcepten

uitdaging

Daar waar Gerrit Rietveld gestopt is, ga ik verder. Met passie voor het milieu! Mijn meubelconcept is ontworpen vanuit hetzelfde idee, de kracht van de eenvoud. Niet alleen wat betreft vorm, maar ook wat betreft constructie. Ik zoek een alternatief voor (gelakt) MDF en beuken multiplex (met vilten toplaag).

Ik wil een mooi ontwerp maken, maar wel met passie voor het milieu. Ik ben dan ook tegen de verspilling van bestaande grondstoffen en de onnodige belasting van het milieu. Daarom zoek ik een alternatief voor (gelakt) MDF en beuken multiplex (met vilten toplaag), waar ik tot nu toe mee werkte.

Alternatief voor hout

Om het hout plaatmateriaal te vervangen, denk ik bijvoorbeeld aan vezels uit textielafval (oude kleding, productierestanten enzovoort) die met een biobased kunststof (PLA, polymelkzuur) vermengd worden en waar platen uit geperst kunnen worden. Ook ieder ander hernieuwbaar of biobased plaatmateriaal, die het hout kan vervangen, heeft mijn interesse.

Uitdaging

Heb jij hét product, verkregen uit een circulair productieproces, dat kan concurreren met hout plaatmateriaal wat betreft eigenschappen als draagkracht en breukvastheid? En is het materiaal te verwerken op een CNC freesbank? Laat je opmerking, ideeën of vragen achter in een reactie hieronder en ik neem contact met je op.

Facebook LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Michel van den Boogaard op 05-02-18 michelvandenboogaard.com

Wil jij op deze uitdaging reageren?

Laatste reacties

15 feb
Reactie van Richard

Ken partij, die uit jeans mooie plaatmaterialen en vormdelen kan maken en qua samenstelling verschillende kwaliteiten levert.

06 feb
Reactie van Inger

Dag Michael,
Houweling Groep vertelt je graag meer over Cliff: planken en platen die gemaakt zijn van gebruikte kledingvezels en gebruikt plastic. Ze zijn in verschillende diktes, lengtes en structuren te verkrijgen en net als hout te verwerken.

Daar waar Gerrit Rietveld gestopt is, ga ik verder. Met passie voor het milieu! Ik zoek een alternatief voor (gelakt) MDF en beuken multiplex (met vilten toplaag).

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 12 Responsible consumption and production 17 Partnerships for the goals