Hoe maken we brandweerkleding circulair?

uitdaging

Ben jij een designer of producent en kun jij van retourgenomen gereinigde, operationele uitrukkleding nieuwe producten (laten) maken? De Rijksoverheid wil samen met het IFV, Defensie en MVO Nederland meerwaarde creëren en zoekt marktpartijen om een circulaire keten op te zetten.

Afgedankte brandweerkleding

De Rijksoverheid kent een gecontroleerde retourstroom voor (bedrijfs-) kleding. Hierop is ook het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) namens de brandweer aangesloten. Vanuit de brandweer worden jaarlijks enkele honderden overtollige, gereinigde uitrukpakken ingezameld, die tegen betaling moeten worden afgevoerd. Deze retour ontvangen kleding is niet her te gebruiken, maar zou wel als basis kunnen dienen voor andere producten. Voor deze brandweerkleding zoekt de Rijksoverheid partners om een innovatieve, meer circulaire keten op te richten en zo maatschappelijke meerwaarde te creëren.

Voorwaarden

Heb jij hét innovatieve idee voor deze stroom kleding? Laat dan uiterlijk 15 mei 2018 van je horen en vul de vragen uit dit formulier in. Vergeet niet een foto van het ontwerp mee te sturen. Je kunt jouw inzending per mail sturen naar Marloes Gerritsen, m.gerritsen@mvonederland.nl EN per post naar: MVO Nederland, t.a.v. Marloes Gerritsen, Arthur van Schendelstraat 500, 3511 MH Utrecht.

Vragen? Neem contact op met Marloes Gerritsen via m.gerritsen@mvonederland.nl of 030 230 5600.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt op 27 juni 2018 plaats op de Leveranciersdag van de categoriemanager bedrijfskleding Rijk in Garderen. De genomineerden krijgen half juni bericht en worden uitgenodigd om hun ontwerp op 27 juni te presenteren.

Prijzen

De winnaar ontvangt de volgende prijzen:

  • 250/300 blusoverals als eerste startkapitaal;
  • ondersteuning door de Rabobank met businessadvies (CE Challenge) ter waarde van 3.000 - 5.000 euro;
  • circulaire ondersteuning op maat advies ter waarde van twee dagen;
  • tot het einde van het jaar gratis partnerschap van MVO Nederland/De Groene Zaak;
  • de drie genomineerden én de uiteindelijke winnaar krijgen PR in verschillende mediakanalen Defensie, IFV en MVO Nederland/De Groene Zaak.

Inzendingsformulier Challenge Hergebruik Brandweerkleding
Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Marloes Gerritsen op 12-03-18 mvonederland.nl

Wil jij op deze uitdaging reageren?

Laatste reacties