K-Fresh zoekt een afnemer voor de recycling van plastics

uitdaging

K-Fresh zoekt altijd naar duurzame en innovatieve oplossingen voor haar reststromen. Binnen het bedrijf is dat voor een groot gedeelte al gelukt. Toch staat er maandelijks een container met plastics die naar de afvalhoop gaat. K-Fresh zoekt de partner die deze laatste reststroom nuttig kan maken.

K-Fresh

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het snijden van aardappels, groente en fruit en het leveren van kant-en-klare mixen en salades. Dit wordt verpakt naar de specificaties van de klant uit de zakelijke markt zoals retailers, restaurants en grootverbruikers.

Duurzaamheid

Al jaren kijkt K-Fresh naar innovatieve oplossingen voor haar reststromen. Daarnaast kopen wij zoveel mogelijk in bij de boer om grip te houden op de kwaliteit van het product, maar ook om de tijd tussen oost en verwerking te verkorten. Zo houden we de houdbaarheidsdatum zo lang mogelijk voor de klant ter voorkoming van voedselverspilling.

Uitdaging

De aardappelen, groenten en fruit worden aangeleverd in folie en harde plastics. Ook gebruiken wij plastic tijdens het verwerken van de aardappels, groente en fruit. Hierdoor staat elke maand een container vol plastics met daartussen achtergebleven voedingsmiddelen voor het bedrijf. Wij willen dit niet naar de afvalhoop laten gaan maar juist een tweede leven geven. Helaas hebben we de juiste afnemer hiervoor nog niet voor gevonden.

Ben jij een afnemer die:

  • Ons plastic een tweede leven kan geven?
  • Weet wat hij moet doen met de voedingsmiddelen tussen het plastic?
  • Een mooie en duurzame samenwerking aangaat?

Neem dan contact op met Peter van Koesveld, opererend namens ons vanuit de Rabobank, via Peter.van.Koesveld@rabobank.nl.

Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Peter van Koesveld op 22-08-18 k-fresh.nl/contact

Wil jij op deze uitdaging reageren?

Laatste reacties

05 sep
30 aug
Reactie van Willard

Via social media reageerde Tilly Scholtze: Neem contact op met vanPlestik in Amsterdam. Zij kunnen ook met licht vervuild kunststof werken. Hier vertellen zij er meer over: https://www.bc1.nl/circulair-3d-printen

29 aug
Reactie van Floris

IGE Amsterdam (Voorheen Bin 2 Barrel)

K-Fresh zoekt altijd naar duurzame en innovatieve oplossingen voor haar reststromen. Voor de laatste reststroom zoekt K-fresh een partner die de laatste reststroom, plastics, nuttig kan maken.

Initiatiefnemer