Bedaffair maakt gebruik van klimaatpositief hennep

Summary
Het produceren van klimaatpositief beddengoed & matrassen
Bedaffair maakt gebruik van klimaatpositief hennep
best practice

Hennep als klimaatpositieve grondstof bij Bedaffair


Als enige in de beddenbranche gebruiken wij hennep in matrassen, bedden en beddengoed. Hennep heeft zelfs negatieve CO2-uitstoot. Hennep op zichzelf draagt bij aan 15 Social Development Goals. Dit feit is gevalideerd door de Verenigde Naties. De vezel is divers en voor omvangrijk gebruik inzetbaar.

Hennep als grondstof bij Bedaffair

Als enige in de beddenbranche gebruiken wij hennep in matrassen, bedden en beddengoed. Hennep heeft zelfs negatieve CO2-uitstoot. Hennep op zichzelf draagt bij aan 15 Social Development Goals. Dit feit is gevalideerd door de Verenigde Naties. De vezel is divers en voor omvangrijk gebruik inzetbaar.

Hennep is de enige plant dat volledige voeding en duurzame brandstoffen kan geven van dezelfde oogst en toch CO2 negatief te zijn. Dit elimineert de trade-off tussen energie productie en voedsel veiligheid. Van de hennep vezel kan ook biologisch afbreekbaar plastic worden gemaakt, maar ook papier (waardoor we geen bossen meer hoeven te kappen), kleding, harsen, materialen voor de beddenbranche, beddengoed, matrassen, composieten voor de auto industrie en bouw materialen.

Een acre met hennep absorbeert 10 ton CO2 (1 acre = 4 046.85642 m2) [1] Op een acre met afgezonderd hennep absorbeert hennep ongeveer 11.000 pond aan CO2 door fotosynthese gedurende de groei. CO2-emissies van alle teelt en productie activiteiten worden vergeleken met deze 11.000 pond. Het is zeker dat hennep producten kunnen bewijzen dat deze CO2 neutraal zij, en zelfs CO2 negatief, omdat Bedaffair nauwkeurig is over zijn footprint. Lokale productie en teelt (Europa) helpt enorm veel in dit opzicht, aangezien dit de samengestelde emissies vermijd bij transport op lange afstand. Het is belangrijk om te weten dat de footprint significant lager is dan die van petroleum gebaseerde producten. De beste research van dit moment is gedaan door het Duitse NOVA Instituut, welke ondervond dat natuurlijke vezel producten – in het bijzonder deze op basis van hennep – “opvallend lage CO2 footprint” hebben in vergelijking met glas en minerale vezels.

Klik hier voor meer informatie omtrent ons klimaatpositieve beddengoed
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?