Energiecampus Leeuwarden

Summary
Een plek om te werken, recreëren en experimenteren, met ruimte voor bedrijven, kennisinstellingen en start-ups.
Energiecampus Leeuwarden
best practice

In september 2019 is de Energiecampus Leeuwarden officieel geopend. Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden (EKL) van Koninklijke Oosterhof Holman en Ekwadraat is het eerste gebouw dat gerealiseerd is op de campus. De initiatiefnemers sloegen hiervoor de handen met Achterbosch Architecten en Friso Bouwgroep.

Energiecampus Leeuwarden is een plek om te werken, recreëren en experimenteren, met ruimte voor bedrijven, kennisinstellingen en startups. Duurzaamheid is de gemeenschappelijke deler. De combinatie van ambitieuze bedrijven maken van EnergieCampus een plek waar kennis op het gebied van duurzame energie samenkomt. De kennis die Ekwadraat en Koninklijke Oosterhof Holman met Wetsus op het gebied van duurzame energie en innovaties hebben opgedaan, vormen de drijvende kracht achter de verdere ontwikkeling en het beheer van het kenniscentrum. 

Het gasloze en demontabele gebouw van het kenniscentrum staat op de voormalige stortplaats voor bouw- en sloopafval Schenkenschans in Leeuwarden. Met innovatieve technieken is het gelukt om hier een uniek gebouw neer te zetten voor het stimuleren van de samenwerking en de energietransitie verder te concretiseren. Om de duurzame ambities extra kracht bij te zetten wordt het omliggende gebied gevuld met een recreatieve en waterrijke groene zone. Zo geeft de Energiecampus het randje van de stad Leeuwarden een groen aanzicht en worden circulaire ambities nog meer gestimuleerd.

Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?