ABN AMRO rapport City-as-a-service: 1 op de 3 Nederlanders staat open voor bezitloos leven

bieb

Wie zich realiseert dat we als samenleving pas 9,1% van onze spullen hergebruiken, begrijpt dat een drastische ommekeer in ons denken en gedrag nodig is om in 2050 volledig circulair te zijn. Vaste patronen moeten worden omgegooid, zodat het consumeren verschuift van bezit naar gebruik.

Uit het rapport City-as-a-service, dat ABN AMRO in aanloop naar het Amsterdamse event We Make The City uitbrengt, blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders open staat voor deze ommekeer zolang ze maar het gemak ervaart, de kosten betaalbaar blijven en de privacy gewaarborgd.

Scenario's

In dit rapport worden scenario's beschreven die ontstaan zodra inwoners geen producten kopen, maar diensten afnemen. Daarin wordt zoveel mogelijk naar totaaloplossingen gekeken. Vooralsnog ter inspiratie, maar de vele voorbeelden die er nu al zijn geven aan dat dit nog maar het begin is.

Nieuwsgierig? Lees het volledige rapport.

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door David Kemps op 09-07-18 https://insights.abnamro.nl

Wil jij op dit bieb-item reageren?

Laatste reacties

1 op de 3 Nederlanders staat open staat voor circulariteit zolang ze maar het gemak ervaart, de kosten betaalbaar blijven en de privacy gewaarborgd.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 11 Sustainable cities and communities 12 Responsible consumption and production