Circulaire toepassing voor aankleding evenementen

MATCHED
This challenge has been matched
Circulaire toepassing voor aankleding evenementen
MATCHED
challenge

Wat kunnen we doen met banieren die overblijven na onze evenementen? MVO Nederland organiseert regelmatig evenementen aangekleed met onder andere banieren. Enkele banieren gebruiken we zelf opnieuw, voor de overige 18 zoeken we een circulaire toepassing.

De circulaire economie is een van onze belangrijkste thema’s. Al jaren stimuleren wij onze partners stappen te zetten richting een circulaire economie en zelf werken we hier ook naartoe. We gebruiken zoveel mogelijk duurzame materialen op onze bijeenkomsten en hergebruiken waar mogelijk. Helaas kunnen wij er niet omheen dat enkele middelen bij ons in de kast belanden.

Meer dan recyclen

MVO Nederland gaat verhuizen naar een andere locatie. Daarom hebben we onze materialen onder de loep genomen: wat nemen we wel mee naar onze nieuwe locatie en wat niet? Hierbij kwamen we 18 banieren tegen die  niet langer  nodig zijn. Deze gebruikten we meerdere malen op onze evenementen maar  zijn verouderd of passen niet meer  bij onze huisstijl.

Specificaties en informatie

De banieren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, variërend van dik glanzend papier tot zeilstof. De banieren staan op aluminium houders en hebben een beschermende case. In de bijlage vind je de specificaties van de banieren.

Natuurlijk kunnen we papier in de papierbak deponeren en de doeken en houders ter recycling aanbieden. We zoeken echter partijen die een stapje verder gaan. Partijen die de gehele banier kunnen upcyclen of herbruikbaar maken  tegen een passende tegenprestatie in natura.

Circulaire oplossingen gezocht

Kan jij onze banieren goed gebruiken middels hoogwaardig hergebruik? Weet jij een bedrijf of organisatie die de ze opnieuw in de materialen en producten keten kan brengen? Of heb jij een idee waarmee we de banieren circulair kunnen verwerken? Laat het ons weten in de reacties!

Specificaties_banieren.pdf
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge

Do you want to comment on this challenge?

Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Beste Inge, ik kreeg de volgende tip via de e-mail: Buurman In Rotterdam, die hebben hier hun handel in en recyclen en upcyclen oud beurs materiaal.

15 May 2017 11:15
Lisanne Addink-Dölle
Lisanne Addink-Dölle

Beste Inge Schippers, ik kan de mail conversatie die we hebben gehad niet meer terug vinden. Zou je weer even contact met me willen opnemen: lisanne@beatthebag.com en/of 0643987706. Bedankt

24 February 2017 14:08
Richard de la Roy
Richard de la Roy

Kijk eens bij Ban-Alert, initiatief (nog kleinschalig) wat opgezet is om waardevolle grondstoffen her te gebruiken. Met wat meer creativiteit kunnen er nieuwe producten gemaakt worden. Heb hier een bijdrage in geleverd. Belangrijk is dat er relatief groot volume bij elkaar gebracht moet worden. Maar binnen NL moet mijn inziens daar mogelijkheden voor liggen. Heb daar studenten UU studie naar laten doen.

23 February 2017 19:37
Marguerite Tachet
Marguerite Tachet

Upcyclebedrijf VerdraaidGoed maakt tassen van onder meer banners, vlaggen en steigerdoek. Voorbeelden daarvan zijn de Rotterdam-tas en de Haagse shopper, gemaakt van steigerdoek van het Shell-kantoor. Te koop in duurzame conceptstore ShoppingPrince in Den Haag en in de webshop. U kunt mij altijd voor vragen mailen. Vr.gr, Marguerite Tachet (contentmanager ShoppingPrince).

14 December 2016 11:02
Sandra de Vries
Sandra de Vries

Graag biedt ik de volgende oplossing: Wij zijn bezig met het starten van REpost: https://www.facebook.com/repost.poster/
Dit is een initiatief op (textiel/canvas) posters te vermaken na gebruik tot een accessoir zoals een tas, vlaggenlijn of hoes van een boekje. Dit is niet alleen maar bedoeld als hergebruik van het materiaal, maar ook als hergebruik van de boodschap die ooit op de poster of banner stond. Het idee is gestart met posters uit de onderzoekswereld, maar de mogelijkheden zijn legio. De start-up staat nog in de kinderschoenen, maar ik zou erg graag door willen praten over de mogelijkheid om ook de banners van MVO Nederland te vermaken tot producten die bijvoorbeeld voor jullie promo weer nuttig kunnen zijn.
Ik werk samen met twee sociale werkplaatsen, die mij helpen de producten te vermaken.
Graag hoor ik of jullie dit interessant vinden!

Vriendelijke groeten,
Sandra de Vries
Initiatiefnemer REpost; repost.poster@gmail.com

10 December 2016 11:39
Richard Bekenbroek
Richard Bekenbroek

Ik ken maar 1 partij die dit kan: www.verdraaidgoed.nl!

07 December 2016 08:56