Gezocht: Tijdelijke locaties voor circulaire living labs

Summary
Stichting The Circular Building ontwikkelt circulaire living labs en is op zoek naar tijdelijke locaties in Nederland en België waar deze kunnen worden getest.
MATCHED
This challenge has been matched
Gezocht: Tijdelijke locaties voor circulaire living labs
MATCHED
challenge

Stichting The Circular Building ontwikkelt circulaire living labs, gemaakt van bestaande materialen. Zo hebben we bijvoorbeeld tijdelijke studentenhuisvesting ontworpen in een voormalige container. Nu zijn wij op zoek naar tijdelijke vrije locaties in Nederland en België waar de prototypes kunnen worden getest.

Living Labs

Bouwen met bestaande materialen en grondstoffen, dát is waar The Circular Building voor staat. We doen dit in ons living lab met expositieruimte op Strijp-S in Eindhoven, waar bedenkers en makers nieuwe mogelijkheden van de circulaire economie tonen en toepassen. Tijdens de Dutch Design Week 2017 (21-29 oktober) laten we een prototype zien van ons nieuwste ontwerp: de ConVert. Dit staat voor 'container verticaal'. ConVert is ontworpen om vanuit urban mining bestaande materialen en grondstoffen opnieuw in te zetten alsmede om innovaties te testen op gebied van o.a. gelijkstroomtechnologie en infraroodverwarmingtechniek. Bygg Architecture, Studio Raphael Coutin en Redesign Factory zijn de bedenkers en makers van dit eerste experiment.

Uitdaging: Wij zoeken testlocaties!

Ons eerste prototype is een unieke woonvorm voor studenten. Deze studentenhuisvesting is de start van de pilot, waarna ook pop-up shops, strandhuisjes en andere variaties gaan ontstaan. We willen met diverse partijen in gesprek komen om te ontdekken op welke wijze dit project zich kan gaan ontwikkelen. Het gaat om een meerjarenplan. We zijn nu op zoek naar locaties in Nederland en België waar we deze living labs tijdelijk kunnen plaatsen en testen. Heb je hier ideeën over of wil je ons prototype zelf eens bekijken? Wij nodigen je hierbij uit om tijdens De Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2017) en de Dutch Design Week (21 t/m 29 oktober 2017) om met ons in gesprek te komen. De huidige testlocatie is: Plug in City, Leidingstraat 30 te Eindhoven (Strijp-S).

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Elies Koot
Elies Koot

Wij zijn bezig met de herontwikkeling van het voormalige Fluor kantoor te Haarlem (surinameweg 17). Onze locatie kan geschikt zijn helemaal in combinatie met ons concept en ambities.

29 November 2017 10:50
Rienk Oosterhof
Rienk Oosterhof

Wij als Student Hotel zouden graag mee willen denken voor locaties!

Neem contact met mij op!
Rienk.Oosterhof@thestudenthotel.com

13 September 2017 22:30