Gezond de planeet hacken: een avontuur mét uitdaging

Summary
Met Hack The Planet werken we al twee jaar met de tofste NGO’s samen om globale problemen met nieuwe tech op te lossen. Maar wat is het pad om financieel gezond te worden?
MATCHED
This challenge has been matched
Gezond de planeet hacken: een avontuur mét uitdaging
MATCHED
challenge

Met Hack The Planet werken we al twee jaar met de tofste NGO’s samen om mondial problemen met nieuwe tech op te lossen. Zo bouwden we tijdens een hackathon een drone voor Greenpeace en schoten we en virtual reality documentaire over een Oegandees stammenconflict met Stichting Mensen Met Een Missie. Kunnen we onze passie en tech kennis omzetten in meer omzet?

Bijdragen aan een betere wereld

Hack the Planet is een team met een missie: Vanuit techniek een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is het niet echt "hacken" wat Hack the Planet doet. Het "hacken" zoals wij dat doen houdt in dat we andere oplossingen zoeken voor uitdagingen die zijn vastgelopen of die om een extreem innovatieve oplossing vragen. De wereld kan dit soort hackers goed gebruiken. Hackers en engineers hebben van nature het DNA om creatief na te denken over complexe uitdagingen. Laten we de handen ineen slaan en onze kennis gaan inzetten voor een wereld waar de generaties na ons ook nog blij van worden.

Van drones tot VR

Het aantal projecten van Hack the Planet is inmiddels indrukwekkend. Neem de Skyhawq. Begonnen als droom, na een zomer vol heftige berichten over vluchtelingen, bosbranden en stroperij. Wat als we een slimme, volledig autonome drone konden bouwen die dieren beschermt of grote gebieden in de gaten houdt? Veel drones die er al zijn, zijn erg duur, moeilijk in gebruik of gewoon technisch kwetsbaar. We ontwikkelden een eigen vliegtuig, goedkoper en makkelijker te besturen. We namen contact op Greenpeace en vanaf dat moment ging het rap. De Skyhawq verzamelt enorm veel verschillende soorten data. Dit zorgt ervoor dat het vliegtuigje multi-inzetbaar is!

Ouderen met VR Brillen

Een ander project is EldersVR, Virtual Reality voor ouderen. Ouderen zijn helaas vaak eenzaam en niet meer erg mobiel. Met EldersVR kan deze groep virtueel naar het strand van Scheveningen, een wandeling maken door het Parijs van de jaren '70 of  zelfs een 360° live-verbinding volgen van het huwelijk van kleinkinderen. Deze scènes roepen herinneringen op, zijn de basis voor gesprekken en smeden nieuwe vriendschappen. EldersVR was het resultaat van een 5-daagse hack-a-thon.

Zelfrijdend robotje

Een ander project is de Groundhawq. Dit is een goedkoop, 3D-geprint en zelfrijdend robotje dat op verschillende manieren ingezet kan worden, afhankelijk van de extra technologie die het krijgt geïnstalleerd. Zo kan het robotje in de toekomst helpen om mensen op te sporen na aardbevingen en kan het robotje mijnen opsporen. Check vooral het filmpje:

De uitdaging: meer omzet

Het zijn allemaal mooie projecten met een goede invloed op de wereld. Of ze nou helpen tegen eenzaamheid onder ouderen, kwetsbare gebieden in de gaten houden of helpen na rampen. Toch hebben we nog 1 grote uitdaging. Om te kunnen blijven doen wat we doen en waar we van houden, moeten we omzet draaien. Tech is enorm duur. Kunnen we onze passie en tech kennis omzetten in meer omzet, hierbij onze missie in het achterhoofd houdend?

Als je hét idee hebt, laat het ons dan weten.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1250920ec9d9c744a76faeb46a6a03e4_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?