Heeft u een ontwikkelproject bouw/infra in portefeuille waar u de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken?

Summary
SMARTCirculair is een landelijke ontwerp/bouwwedstrijd. Studententeams strijden om het meest circulaire ontwerp.
MATCHED
This challenge has been matched
Heeft u een ontwikkelproject bouw/infra in portefeuille waar u de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken?
MATCHED
challenge

Heeft u een ontwerpopdracht voor een van de multidisciplinaire studententeams die willen deelnemen aan SMARTCirculair 20-21? Bent u direct of indirect betrokken bij bouw/infra projecten? Dan hopen we dat u het team van uw keuze helpt aan een ontwerpopdracht.

Mbo-studententeams in heel Nederland doen mee aan de ontwerpwedstrijd SMARTCirculair 20-21. Zij strijden om het meest klimaatvriendelijke, coolste en meest smart circulaire ontwerp voor hun eigen opdrachtgever.

Zij leveren de mooiste ontwerpen omdat zij werken aan een ontwerpopdracht van een opdrachtgever die de intentie heeft om echt te gaan bouwen, herbestemmen of renoveren.

SMARTCirculair ontwerpcriteria

 1. SMART energieneutraal/energieleverend
 2. Natuurinclusief / Biodivers
 3. Circulair, biobased ontwerp, ​flexibel, modulair en klimaatpositief
 4. Haalbaar en opschaalbaar (constructief en financieel)
 5. Communicatie & multimedia campagnes

Het bijzondere van SMARTCirculair is dat u de denkkracht van een nieuwe generatie gebruikt. U kunt ideeën laten toetsen door een denktank van studenten. Andersom gaan zij aan de slag met het oplossen van concrete problemen in hun eigen leefomgeving. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Ontwerpopdracht

Met de ervaring van twee eerdere wedstrijden kunnen we met trots zeggen dat de studententeams hun opdrachtgevers verbazen en verrassen met hun slimme ontwerpen, materiaalkeuzes en smart energieconcepten. Zij zorgen voor een spraakmakend circulair ontwerp en u maakt slim gebruik van nieuwe kennis, innovatie- en communicatiekracht van de professionals van morgen.

Opdrachtgevers bijdrage

Aan opdrachtgevers vraagt het SMARTCirculair projectbureau een bijdrage van 6.000 euro excl btw als bijdrage voor maatwerk workshops, gastlessen, masterclasses en bedrijfsbezoek. En natuurlijk voor de marketing van uw bedrijf, de organisatie en landelijke bijeenkomsten. Het mooie van SMARTCirculair is dat u de denkkracht van een nieuwe generatie gebruikt. U kunt ideeën laten toetsen door een denktank van studenten. Andersom kunnen zij aan de slag met het oplossen van concrete vraagstukken in hun eigen leefomgeving. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

 • De kick off is op 7 oktober 2020
 • De finale in juni 2021

Studententeams/scholen kiezen zelf wanneer zij willen starten met uw opdracht. Dat hangt af van de stageperiode en is veelal eind november of eind januari. De oplevering is eind mei 2021.

Heeft u een ontwikkelproject in portefeuille waar u de frisse ideeën van jonge professionals kunt gebruiken? Of kent u een opdracht(gever) die open staat voor vernieuwing door jonge talenten? Bel of mail naar Tanja@SMARTCirculair.com, 06 16342889

Ter inspiratie voorbeelden van ontwerpen die gerealiseerd zijn

 • Da Vinci College Hardinxveld, met de herbestemming van de Biesboschhallen naar ‘De Deelfabriek’
 • Friesland College en Nordwin Leeuwarden, ontwerp voor een wegensteunpunt met zoutopslag
 • ROC Midden Nederland Nieuwegein met de herbestemming van een voormalig kantoorpand naar ‘Kamers met Kansen’
 • ROC Twente met een betaalbare waterstof energieopslag voor de wijk
 • Technovium Nijmegen met de bewegende fiets/loopbrug ‘De Glimlach van Nijmegen’
 • ROC Amsterdam met de circulaire recycle boulevard Amsterdam Noord
 • Scalda College Vlissingen met het ontwerp voor een opschaalbaar multifunctioneel centrum voor dorpskernen
 • Technova Ede met een circulaire studentenhuisvesting voor 100 studenten in Wageningen

In verband met de Covid-19 lock down hebben de studententeams van dit schooljaar vertraging opgelopen. En gemotiveerd als ze zijn, gaan ze deze zomer door om hun ontwerpopdracht te optimaliseren voor zowel de opdrachtgever als de SMARTCirculair finale. Dit is de link naar de deelnemende teams van SMARTCirculair 2019-2020.
 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/0f8a2643b022de7ba5e76f9a6b9616cd_medium.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1a6c81a23087c3143e0ef3afab762571_medium.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/588b4903e764436656abbd4bf5d08969_medium.png https://www.circulairondernemen.nl/uploads/360d05d41ba50c049f00ddc0bd73887d_large.jpeg SMARTCirculair.com Contact
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?