Kwekerij Lankhaar zoekt hoogwaardige circulaire verpakking kamerplanten

Summary
Voor de kamerplant kalanchoe zoeken wij circulaire verpakkingen met luxe uitstraling voor verkoop aan consumenten.
MATCHED
This challenge has been matched
Kwekerij Lankhaar zoekt hoogwaardige circulaire verpakking kamerplanten
MATCHED
challenge

Als kweker en veredelaar van de kamerplant Kalanchoe kweken wij wekelijks 200.000 planten, voor de verkoop. Omdat we dit zo duurzaam mogelijk willen doen zoeken wij alternatieven voor de verpakking.

Circulair alternatief voor plastic hoes

Kwekerij Lankhaar is specialist op het gebied van kamerplant Kalanchoe kweken en veredelen. Vanuit onze ambitie zo duurzaam mogelijk voor mens en milieu te produceren doen we mee met de Rabobank Circulaire Economie Challenge. De company scan gaf ons een goed overzicht waaruit blijkt dat we al goed bezig zijn, verbeterpunten zijn de plastic hoes waarin de planten voor consumenten worden verpakt en de plastic tray waarin de plant wordt vervoerd.

Luxe circulaire verpakkingen voor consumenten

Voorwaarden voor de circulaire verpakkingen zijn dat de plant net zo goed beschermd moet worden als in de huidige hoes, bovendien willen we dat de verpakking een luxe uitstraling krijgt. Hierbij denken we nadrukkelijk niet aan papier of karton.

Circulaire trays voor verkooppunten

De plastic trays komen tot de verkooppunten en gaan niet mee met de consument, daarom willen we deze graag meermalen hergebruiken. De trays willen we bovendien zelf produceren van plastic afval in onze omgeving.

Partners en leveranciers gezocht

We zoeken naar partners die deze uitdaging met ons wil oppakken. We zoeken hiervoor leveranciers van verpakkingen voor de planten en adviseurs voor het inrichten van de keten van de plastic trays. Ook van ondernemers met ervaring op het organiseren van een eigen circulaire keten van trays willen we graag leren.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Rick Vibers
Rick Vibers

Vibers is een plastic dat wordt gemaakt voor olifantengras. Een riet soort die in Nederland groeit.

Voornamelijk voor de trays is het materiaal zeer geschikt en werken we samen met thermovormers.

www.vibers.nl

28 January 2019 10:21
Caroli Buitenhuis
Caroli Buitenhuis

Green Serendipity kan jullie helpen op het gebied van circulaire materialen en voor circulaire concepten op het gebied van verpakkingen en producten. Je gaat dan de deur uit met een concreet stappenplan wat geheel past bij de circulaire toekomst. Contact via info@greenserendipity.nl of voor meer info: www.greenserendipity.nl en www.biobasedpackaging.nl.

15 January 2019 12:31