LOWINE wil van wijnflessen nieuwe producten maken

Summary
Kan LOWINE van gebruikte wijnflessen een nieuw product maken, in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Denk mee.
MATCHED
This challenge has been matched
LOWINE wil van wijnflessen nieuwe producten maken
MATCHED
challenge

Binnen onze onderneming in laag alcoholische wijn, LOWINE, wil ik kijken of ik van gebruikte wijnflessen een nieuw product kan maken. Dit wil ik doen in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor het geven van een tweede leven van een wijnfles?

Over LOWINE

In de wereld van wijn zijn laag alcoholische wijnen in Nederland relatief onbekend en niet ontdekt. LOWINE brengt daar sinds 2017 verandering in.

Het is onze missie om de speciale Zuid-Franse wijn met een laag alcoholpercentage onder de aandacht te brengen. Door bewust te kiezen voor deze wijnen, kies je ook voor minder calorieën en dat is een fijne bijkomstigheid. Wijn waar je langer van kunt genieten!

De uitdaging

LOWINE wil van gebruikte wijnflessen een nieuw product maken, in samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik heb een achtergrond in de zorg en vind het dan ook belangrijk dat deze doelgroep zichtbaarder wordt en dat niet de beperkingen, maar de mogelijkheden getoond worden. Het contact met deze doelgroep is er al, maar we zijn dus nog wel zoekende naar de mogelijkheden van het hergebruiken van wijnflessen.

Het gaat op dit moment om kleine hoeveelheden, zo'n twintig flessen. Ik haal de flessen op het moment zelf op bij klanten. Een alternatieve oplossing voor de retourslogistiek is ook erg welkom.

Inspireren

LOWINE hoopt andere ondernemers te inspireren en motiveren met duurzaam en circulair ondernemen aan de slag te gaan. We delen ons verhaal waar kan, maar er zijn vast meer wegen. Mocht je hier ervaring mee hebben, dan horen wij dat ook graag. Laat hieronder in het reactieveld jouw opmerking of idee achter.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/49372afc64b8314fdbe9d36758021c0a_large.jpeg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Robert van Eijl
Robert van Eijl

Beste LOWINE,

In opdracht van Avans Hogeschool ben ik aan de slag gegaan met deze opdracht. uit het onderzoek zijn verschillende dingen naar voren gekomen die ik binnenkort graag aan u voorstel. U hoort van mij!

Met vriendelijke groet,
Robert

18 January 2019 10:56
Harrie Mertens
Harrie Mertens

Beste Lowine,

In opdracht van Avans heb ik een uitdaging gezocht op de Futureproof Community en ben ik bij deze uitdaging terecht gekomen. Hier heb ik een adviesrapport voor opgesteld en deze zal ik met jullie delen. Bedankt voor jullie hulp bij mijn/onze vragen.

Mijn 'oplossing': Hergebruik van lege flessen is vele malen groter maken dan het nu is. Dit is te behalen door met partners als GGZ en Intratuin samen te werken voor een landelijke dekking. De achterliggende gedachte is natuurlijk mooi en die moet dan ook centraal staan. Het hergebruiken van de fles is niet alleen goed voor het milieu maar levert ook nog eens een hoop nieuwe afnemers en product functies op. Dit en meer staat beschreven in het rapport welke jullie zo spoedig mogelijk van mij gaan ontvangen.

Met vriendelijke groet,

19 December 2018 16:28
Sharon van den Eijnden
Sharon van den Eijnden

Beste Bo,

In samenwerking met Avans Hogeschool ben ik aan de slag gegaan met deze challange! Ik heb samen met een projectgroep onderzoek gedaan naar het probleem, waarbij er verschillende aanbevelingen uit voort zijn gekomen die ik graag binnenkort aan u voorstel. Neem gerust contact op het volgende e-mailadres: sjceijnd@avans.nl

Met vriendelijke groet,

Sharon van den Eijnden

19 December 2018 15:49
Pieter van den Herik
Pieter van den Herik

in de greenhouse in Utrecht zijn ramen van recycled glas geplaatst volgens mij. Je kan ze eens vragen met welk bedrijf ze zaken hebben gedaan

05 June 2018 12:20
Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Je kan ook proberen of je www.ddid.nl in kan huren met financiering via een Ondersteuning op Maat traject zodat Stella jullie op weg kan helpen. Alleen weet ik niet of de commissie dit goed zal keuren door de kleine hoeveelheid producten, maar als het een goed voorbeeld is van hoe andere bedrijven hun kurken ook in zouden kunnen zetten dan zou het misschien kunnen. https://www.circulairondernemen.nl/bibliotheek/los-jouw-circulaire-vraagstuk-op-met-hulp-van-experts

30 May 2018 14:43
Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Probeer een kunstacademie om dit als opdracht voor ontwerpstudenten te geven. Met de kleine hoeveelheid en de mooie doelgroep lijkt het mij een hele leuke opdracht voor scholen. Bijv. Crejat in Alkmaar, HKU in Utrecht, Gerrit Rietveld in Amsterdam.

30 May 2018 14:41
Afra de Leeuw
Afra de Leeuw

Misschien kun je contact zoeken met een designer of design bedrijf en vragen of zij iets willen en kunnen maken van glas. Bijvoorbeeld Studio Perspective: https://www.circulairondernemen.nl/oplossingen/studio-perspective-sociaal-en-duurzaam-dutch-design

28 May 2018 15:18