Soepproducent op zoek naar duurzaam & hittebestendig verpakkingsmateriaal

Summary
Hoe kan een R-PET-emmer worden afgevuld met 90°C soep met zo min mogelijk investeringskosten? Het proces is als volgt: opkoken, afvullen op 90°C, top-seal, dekselen, geforceerd terugkoelen.
MATCHED
This challenge has been matched
Soepproducent op zoek naar duurzaam & hittebestendig verpakkingsmateriaal
MATCHED
challenge

Wij zijn als projectteam voor een soepproducent, op zoek naar een oplossing voor de toekomst. Het gaat hierbij om het afvullen van een R-PET-emmertje op 90 graden Celsius. Het doel is om de investeringskosten zo laag mogelijk te houden. Wij zoeken de oplossing in het aanpassen van het productieproces of het verpakkingsmateriaal.

We willen het product zo min mogelijk veranderen in verband met het verlies van de kwaliteit. Uit ons onderzoek is gebleken dat R-PET de meest optimale optie is, maar andere ideeën betreffende het verpakkingsmateriaal zijn van harte welkom.

Duurzame verpakking

Op het moment is onze opdrachtgever bezig met het verduurzamen van de verpakking. Zij hebben nu een soepemmertje van PP-plastic. Wij zijn door het bedrijf aangewezen om een oplossing te vinden voor het probleem. Onze voorkeur gaat uit naar een R-PET-emmertje (eventueel in combinatie met BIO-PET). Op deze manier wordt de verpakking gerecycled en hergebruikt voor de foodindustrie, zodat we naar een circulaire toekomst gaan.

Probleem in het productieproces

Nu liepen we vast op het productieproces. Tijdens het proces wordt het emmertje afgevuld op 90 graden, hier kan (R)-PET momenteel niet tegen omdat het smelt. Nu zijn wij benieuwd of andere bedrijven een oplossing hebben in bijvoorbeeld een verandering van de verpakking of een verandering in het productieproces. 

Uiteindelijk gaan wij met deze ideeën aan de slag en voor ons project, en is het dus ook de bedoeling dat wij een nieuwe verpakking afleveren aan het bedrijf, met een eventuele aanpassing van het productieproces. 

Productinformatie

Op het moment wordt het product (soep) opgekookt, afgevuld op 90 graden Celsius, een top-seal geplaatst, een deksel erop geplaatst en het wordt daarna in fases geforceerd teruggekoeld. 

De houdbaarheid is 30 dagen, zonder toevoeging van conserveermiddelen.

De afname

De afname van de verpakking zou op ongeveer 1,5 miljoen stuks per jaar liggen, deze afname groeit. De afname is jaarrond. De looptijd van ons project is tot eind januari, na deze periode neemt het bedrijf het project weer over.

Wie helpt ons verder met een duurzame oplossing voor het verpakken van soep?

Read more

Do you want to comment on this challenge?

Iris Carolina de Roos - de Gruijter
Iris Carolina de Roos - de Gruijter

Hi Judy, Searious Business, Moonen Packaging en Morsinkhof zijn bedrijven die nu geen concrete oplossing op de community hebben geplaatst, maar wel werken aan toepassingen waar jullie wat aan kunnen hebben! Neem contact op of laat ons weten als we je kunnen helpen! Groet, Futureproof.community

17 December 2018 13:42