The Green School Netherlands oprichten

Summary
Afgelopen jaar heb ik 'the Green School' Bali bezocht. Ik zou dit concept naar Nederland willen halen, omdat ik denk dat er heel veel behoefte is aan duurzaam onderwijs. Wie wil dit samen oppakken?
MATCHED
This challenge has been matched
The Green School Netherlands oprichten
MATCHED
challenge

Wie wil mij helpen the Green School van Nederland op te richten? In een vorm die past bij het Nederlandse klimaat en de wereldwijde vraag naar een bewuste volgende generatie. Afgelopen jaar heb ik de school bezocht, en ik ben al heel lang bezig met het idee. Ik wil al mijn tijd in de toekomst spenderen aan 'future ready education'.

Green School Bali

De Green School staat voor holistisch onderwijs in een ecologische omgeving en telt momenteel 400 leerlingen van kleuterschool tot hoger onderwijs. Men wil de leerlingen stimuleren door het geven van onderwijs waarbij de invalshoeken spiritualiteit, intelligentie, lichaam en emotie het uitgangspunt zijn.

Volledig duurzame campus

De campus in Bali bestaat uit open leslokalen. Het geheel is zelfvoorzienend met eigen tuinen voor groente en fruit. Dagelijks worden hiervan 600 maaltijden voor aanwezigen op de Green School bereid. Leerlingen worden gehaald en gebracht middels een biobus of middels carpooling. Schoolborden zijn gemaakt van matte autoruiten en al het meubilair is van bamboo. Computers en beamers hebben uiteraard wel hun intrede gemaakt.

In Nederland?

Ik ben op zoek naar changemakers die deze kans met mij durven te grijpen. Wil jij ook de toekomst van onderwijs in Nederland futureproof maken? Laten we de handen in één slaan en op de korte termijn bij elkaar komen om de mogelijkheden voor een samenwerking te bespreken. Vanuit mijn passie om bij de bron de starten, de volgende generatie, wil ik in de toekomst al mijn tijd spenderen aan dit idee. En hopelijk in een korte tijd realiteit laten worden.

06-29205749
julietteschraauwers@gmail.com

www.brand-it-forward.com

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Juliette Schraauwers
Juliette Schraauwers

Wij zijn inmiddels gestart onder de naam NOW school. https://now-school.com/

27 February 2020 16:20
Frederique de Haan
Frederique de Haan

Hi Juliette, ik heb even snel een account hier aangemaakt maar heb je ook al een uitgebreide mail gestuurd. Wat een top plan van jou/jullie! Ik begrijp hier uit reacties dat je al bezig bent met het oprichten van de school in Amsterdam? Zou jullie heel graag willen helpen en me aansluiten bij jullie initiatief. (Liep zelf met hetzelfde plan rond, maar was nog weinig concreet). Hoor graag of jullie nog handjes nodig hebben.

Groet Frederique (ikfreetje@icloud.com) en 0611070301

22 February 2019 13:10
Denise Zijlstra
Denise Zijlstra

Hoi Juliette,
Wat een mooi idee, wij willen heel graag voor een jaar naar de Green School. Lijkt me te gek.

Wellicht is het een idee om eens te kijken op de School of Understanding in Amstelveen. Mijn kinderen gaan daar naar school en zij zijn qua onderwijs al een eind op weg. Betreft duurzaamheid valt er nog Veel winst te behalen, maar het opzetten van een school kost jaren en is men afhankelijk van de lokale gemeente. Heel veel succes!

Groeten, Denise

29 November 2018 10:00
Juliette Schraauwers
Juliette Schraauwers

Hi Floor, Bedankt voor je berichtje. Goed om te horen dat het bericht over het Hemburg terrein jou ook heeft bereikt. Ik ben onderdeel van dat initiatief. :-) Thanks in ieder geval voor het mee denken! Mocht je nog andere suggesties hebben of ideeeën dan hoor ik het heel graag.
Groetjes, Juliette

24 September 2018 08:06
Floor de Ruiter
Floor de Ruiter

Beste Juliette, Ik ben momenteel zelf op Bali, speciaal om mijn tweeling van 15 naar de Greenschool te kunnen laten gaan. Via mijn netwerk krijg ik zojuist door dat in Amsterdam, op het Hemburg terrein er hoop is om daar een vestiging van de Greenschool te starten. Het staat vermeld op in hun plannen.

17 September 2018 03:52
Willard Bouwmeester
Willard Bouwmeester

Hi Juliette, tof concept! Wellicht kun je eens contact zoeken met Liedewij de Graaf van Ik Circuleer. Zij houdt zich (weliswaar op een iets andere wijze, maar toch) oko bezig met verduurzaming van het onderwijs. Check haar site of haar account op Futureproof: https://futureproof.community/bedrijf/ikcirculeer

12 January 2018 10:24