BAM - Wie kent een manier om onze handschoenen te recyclen?

Summary
Wie kan ons helpen om het milieu te beschermen met het recyclebaar maken van de afgebeelde handschoenen. Wij zijn niet de enige partij die geïnteresseerd is in deze handschoenen.
MATCHED
This challenge has been matched
BAM - Wie kent een manier om onze handschoenen te recyclen?
MATCHED
challenge

Wie kan ons helpen om het milieu te beschermen met het recyclebaar maken van de afgebeelde handschoenen? Wij zijn niet de enige partij die geïnteresseerd is in deze handschoenen. Mogelijkheden voor opschaling zijn dus zeker aanwezig.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/4785d282e6f2ba036811f045e6dcc5f8_large.png

Handschoenen met het restafval mee

De handschoenen die we gebruiken worden normaal weg gegooid in de vuilnisbak en gaan met het restafval mee naar de afvalverwerker. Dit is uiteraard niet goed voor ons milieu. Nu zijn we op zoek naar een circulaire oplossing. Je kunt je zelf voorstellen dat men er misschien nieuwe handschoenen van kan maken of wat anders?

Circulair

Heb jij hét idee? Laat het ons dan weten. Misschien heb je een goede tip of weet jij welk bedrijf ons weer een stap verder kan helpen naar het recyclen van onze handschoenen? Help ons dan om een bedrijf te vinden die deze handschoenen kan recycleren. Mochten er bedrijven zijn die weer nieuwe handschoenen van de oude handschoenen kunnen maken, dan dienen die in ieder geval te voldoen aan dezelfde eisen (zoals in de afbeelding staat). Het is echt niet gezegd dat het per se handschoenen moeten worden. Heb je een ander idee? Twijfel dan ook niet om contact met ons te zoeken.

Over BAM

Koninklijke BAM Groep nv is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen in vijf Europese thuismarkten en in specifieke markten wereldwijd. De werkmaatschappijen van BAM zijn actief in de business lines Bouw en Vastgoed en Infra, alsmede in Publiek-private samenwerking.

BAM’s Europese thuismarkten zijn Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Daarnaast realiseert de Groep projecten in Denemarken, Luxemburg en  Zwitserland.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Chantal Schaepkens
Chantal Schaepkens

Goedemiddag Hilco,

Al een tijd geleden heb jij deze uitdaging op de MVO futureproof.community geplaatst. Wij zijn nog niet zo lang lid van MVO Nederland en op het moment dat jij deze aanvraag plaatste kende wij dit platform nog niet. Ik ben heel benieuwd of deze uitdaging nog steeds staat?

Groeten Chantal
chantal@vylig.nl
www.vylig.nl

09 April 2018 13:03
Jan Wullink
Jan Wullink

Beste Hilco,

Wij kunnen van deze handschoenen labels maken voor het labelen van bestaande BAM producten of nieuwe producten welke specifiek voor BAM gemaakt worden.

14 September 2017 15:32
Richard Vinke
Richard Vinke

Hallo Hilco,

DESTIL kan je helpen bij het inzamelen, afvoeren, duurzaam verwerken en recyclen van oa. handschoenen. Ik zou daar graag over van gedachte willen wisselen en alle mogelijkheden toelichten.

Met vriendelijke groet,

Richard Vinke
Manager DESTIL Safety
r.vinke@destil.nl

13 September 2017 09:34
Bas Luiting
Bas Luiting

Heeft BAM al eens geïnformeerd bij de fabrikant van deze handschoenen? Dat zou hun eigen keten mooi rond maken! Voorbeeld: o.a. Mudjeans, Herso, etc.
Om hoe veel handschoenen per jaar gaat het bij BAM?

07 September 2017 11:56
Suzanne van Huijgevoort
Suzanne van Huijgevoort

Hoi Hille,

Mooie uitdaging! Misschien kunnen jullie eens met I-Did in gesprek. Zij werken heel actief met textielafval, zie ook https://futureproof.community/bibliotheek/textielafval-wordt-tas-in-macedoni

Groeten,
Suzanne

05 September 2017 10:57