'Van circulair beleid naar ontwerpen en bouwen'

23 - 25 September 2019, 13:30 - 17:00. Bodegraven, Free

'Van circulair beleid naar ontwerpen en bouwen'
event
event-icon-white-v3.png

23 - 25 September 2019 13:30 - 17:00

Inmiddels beginnen de eerste beleidsplannen binnen gemeentes zich te ontwikkelen met betrekking tot circulair bouwen. Binnen de gemeente Amsterdam zijn al een aantal serieuze projecten gestart als het om circulair bouwen gaat. Dit zijn koploperprojecten waar we veel nieuwe kennis opdoen en van leren. De kennis van deze projecten delen wij graag. 

In deze Merosch Open Source gaan we een stuk in op het beleid, maar laten we ook aan de hand van voorbeelden concreet aan bod komen hoe dit in zijn werk gaat.

(Concept)Programma* - 13.00 - 17.00 uur

 • Inloop koffie/thee
 • Welkom
 • Kennismakingsronde deelnemers, eigen vragen toelichten
   
 • Het circulair Bouwprogramma voor de Metropoolregio Amsterdam
  Stefan Dannel (C-creators)
   
 • Inspirerend praktijkvoorbeeld I: Zandkasteel (Amsterdam)
  Circulaire renovatie voormalig ING-kantoor – door Arnoud Matser (Merosch)
   
 • Inspirerend praktijkvoorbeeld II: Amsterdam International Community School
  Maandag 23 september: Modulair en tijdelijk schoolgebouw: visie, aanpak en praktische oplossingen – door Bart-Jan Goossens (De Meeuw)
   
 • Spreker aan de hand van inschrijving. Uw inbreng?
  Werkt u aan een circulair project en wilt u deze kennis graag delen? Geef het aan op het formulier.
   
 • Einde/Borrel​

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma en sprekers worden samengesteld. (Het programma en de deelnemerslijst ontvangt u een week van tevoren). Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat dit met zorg wordt uitgekozen. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Circulaire locatie

Op onze eigen circulair gerenoveerde kantoor (een gymzaal uit 1955). Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).


Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht. Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. (Als dit niet gebeurt, zijn wij genoodzaakt een no show fee van €50 euro in rekening te brengen)

AANMELDINGSFORMULIER


Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: architecten, gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars.*

*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.


Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximum aantal deelnemers is 20 personen*. Als meer dan het maximum van 20 deelnemers zich aanmeldt, zal een extra sessie worden ingepland). Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.


Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this event?