CIRCO Circular Business Design Track voor meubel- en interieurbranche

01 - 29 november 2017, 09:00 - 18:00. Gratis

evenement
CIRCO Circular Business Design Track voor meubel- en interieurbranche

01 - 29 november 2017 09:00 - 18:00

De ontwikkeling naar een circulaire economie begint met circulair ondernemen. Design is daarbij de motor om tot circulaire producten en diensten te komen. CIRCO, DDiD en Circle Economy helpen jou en je bedrijf op weg met de CIRCO Circular Business Design Track. Dit is een speciale editie voor meubel- en interieurbranche.

De Circular Business Design Track bestaat uit drie ééndaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business, en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

Dag 1: Initiate 

Tijdens de eerste dag duik je diep in het gedachtengoed van de circulaire economie. Je onderzoekt samen met de andere deelnemers hoe je tot innovatieve businessmodellen en productontwerpen komt door de toepassing van circulaire designprincipes. We starten met een inspirerende rondleiding en een serious game waarin je de voordelen van circulaire businessmodellen ervaart. In het tweede dagdeel wordt het concept van de circulaire economie geïntroduceerd en wordt uitgelegd hoe je met circulair design aantrekkelijke producten en diensten creëert voor klanten of gebruikers. Je verkent samen hoe verschillende circulaire ontwerpstrategieën daarbij ingezet kunnen worden.

Dag 2: Ideate

In de tweede sessie gaan we gericht aan de slag met de circulaire design strategieën en businessmodellen. De benoemde kansen uit de voorgaande workshop pakken we op en verkennen we verder samen met de trainers en andere deelnemers. Kennis, kunde en creativiteit worden gebundeld om in interactieve werkvormen alle verzamelde inzichten te verwerken tot potentiële circulaire producten en diensten. Deze worden altijd gekoppeld aan een circulair businessmodel. Het levert nieuwe mogelijkheden op in een range van aanpassingen die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden, tot volledige nieuwe concepten die de deur openen naar toekomstige circulaire diensten of aanpassingen in de keten.

Dag 3: Implement

Tijdens de laatste workshop bereid je je voor op de realisatie van circulaire producten, diensten en businessmodellen. Dit begint met het identificeren van het beste concept uit de vorige workshop. We kijken naar technische en commerciële haalbaarheid, gevolgen voor bedrijfsvoering en de circulaire impact. Je krijgt inzicht in de mogelijke consequenties en criteria van haalbaarheid. Daarna stel je een roadmap op met concrete vervolgstappen. Je verlaat de workshopserie uitgerust met de tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een circulaire koploper, met realistische concepten voor waardevolle producten en diensten.

Praktische informatie

  • Voor wie? Groep van 10 bedrijven, per bedrijf een beslisser en een ontwerper/engineer. In deze track richten we ons op de meubel- en interieurbranche.
  • Data: 1, 15 en 29 november.
  • Tijden: 09.00 – 18.00 uur.
  • Locaties: divers.
  • Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname dankzij ondersteuning van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en CBM. Deelname aan een CIRCO Track kost €2000 per bedrijf. Dit jaar wordt echter €1500 van de track gefinancierd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en betaalt CBM voor leden van de branchevereniging de resterende €500. 
  • Workshop trainers: deze Tracks wordt geleid door CIRCO Trainers Stella van Himbergen (DDiD)  en Simone Gager (Circle Economy).

Aanmelden

Meld je aan via onze website.

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Femke Glas op 24-07-17 http://circonl.nl/doe-mee

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties