Symposium 'Circulair bouwen: think big, start small'

18 september 2018, 13:00 - 17:00. Amsterdam

evenement
Symposium 'Circulair bouwen: think big, start small'

18 september 2018 13:00 - 17:00

TNO organiseert een symposium rondom circulaire producten en processen in de bouw. Tijdens het symposium delen verschillende bedrijven hun ervaringen met en visie op circulariteit in de bouwsector delen. Toeleveranciers, aannemers en afvalverwerkers: verschillende rollen vanuit de keten zijn vertegenwoordigd!

Twee projecten

De vraag naar grondstoffen voor de bouwopgaaf, de grote hoeveelheid (sloop)afval uit de bouw en de impact van de bouwsector op broeikasgasemissies vragen om een efficiënte en duurzame manier omgang met bouwmaterialen. Dit symposium duikt daar verder op in. Het is de afronding van twee projecten met verschillende (MKB-) bedrijven.

  • In het project Circulair ontwerpen en produceren ​keken Trebbe Bouw BV, Ubbink, BUVA rationele bouwprodukten B.V., Vilton, Vadeko, ITW Industry, Westerveld & Nederlof BV, De Groot Vroomshoop samen met TNO naar de uitdagingen op dit vlak.
  • Binnen het Project Fieldlab Circulair Hout onderzocht TNO samen met Biltz Bouw en Onderhoud, De Stiho Groep BV, Helwig Timmerfabriek B.V., Mevo Houtindustrie, WEBO, Weekamp Deuren, en GP Groot de (on-)mogelijkheden van circulair hout en dan met name circulaire deuren. 

 

 

LinkedIn™ Facebook Twitter
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door TNO innovation for life op 24-08-18

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

Ontdekt tijdens dit TNO symposium hoe verschillende bedrijven omgaan met circulariteit in de bouw. Wat zijn hun ervaring en visies? Meld je aan!

Initiatiefnemer