Workshop VOER – vaart maken met de voedseltransitie

25 april 2018, 19:30 - 21:30. Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht, € 12,50

evenement
Workshop VOER – vaart maken met de voedseltransitie

25 april 2018 19:30 - 21:30

Korte ketens, innovatieve kassen, vega-burgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst van de initiatieven in Nederland om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden dez ook tot een omslag naar een gezond systeem? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktssegment en verdwijnen vernieuwers moegestreden van het toneel.

In deze inspirerende workshop vertellen Sandra van Kampen en Youetta Visser, auteurs van het boek Voer, hun verhalen, praktijkervaringen en denken ze samen met jou verder na over versnelling van de voedseltransitie! Sandra van Kampen is oprichter van De schaal van Kampen, voorheen Urgenda en Stichting Natuur & Milieu. Youetta Visser is juridisch onderzoeksbegeleider, presentator en cabaretier.

VOER

De dames gingen in een stoere bus op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen of blijft het bij kleine stapjes. Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op? In het boek VOER – vaart maken met de voedseltransitie komen talloze vernieuwers aan het woord uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, de financiële sector, consumentencollectieven en overheden.

Programma

Vanaf 19:30 uur Inloop met koffie en thee

20:00 uur Workshop van Sandra van Kampen en Youetta Visser

21:30 uur Borrel

Aanmelden

Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk.

Prijs: €12,50 inclusief koffie, thee en borrel met hapje en drankje

Wanneer: woensdag 25 april

Tijd: 19:30

Locatie: Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht

Facebook Twitter LinkedIn™
Twitter LinkedIn™ Facebook Google+
Geschreven door Charlotte Coomans op 12-04-18 thegreenhouserestaurant.nl

Wil jij op dit event reageren?

Laatste reacties

In een inspirerende workshop bij The Green House vertellen Sandra van Kampen en Youetta Visser, auteurs van het boek VOER, verhalen en denken ze met jou na over het versnellen van de voedseltransitie.

Initiatiefnemer

Deelnemers

Relevante Global Goals for Sustainable Development

Bijdragen aan een Futureproof bedrijfsleven door: 12 Responsible consumption and production 17 Partnerships for the goals