CIRCO Next Steps Live - Maakindustrie

29 November 2018, 14:00 - 18:00. Blue City, Rotterdam, Free

GOAL & TARGET
Ben jij ondernemer in de maakindustrie, metaal- of maritieme sector en wil je aan de slag met circulair ondernemen en circulair design? Kom dan 29 november naar Next Steps Live!
CIRCO Next Steps Live - Maakindustrie
event
event-icon-white-v3.png

29 November 2018 14:00 - 18:00

Ben jij ondernemer in de maakindustrie, metaal- of maritieme sector en ben je bezig met stappen zetten op het gebied van circulair ondernemen en circulair design? Kom dan 29 november naar Next Steps Live!

Ben jij ondernemer in de maakindustrie, metaal- of maritieme sector en ben je bezig met stappen zetten op het gebied van circulair ondernemen en circulair design? Kom dan 29 november naar Next Steps Live!

Er zijn in de maakindustrie al veel bedrijven op weg die waardeverlies omzetten in circulaire business. Maar of je nou net begonnen bent of al langer op weg – je komt altijd uitdagingen tegen. Tijdens Next Steps Live delen bedrijven hun ervaringen en geleerde lessen en er is alle ruimte om kennis, tips en verhalen uit te wisselen met andere ondernemers. Daarnaast werk je in interactieve sessies aan oplossingsrichtingen in CIRCO-stijl.

Voor wie?
Deze editie van Next Steps Live is speciaal bedoeld voor bedrijven en ontwerpers die in de maakindustrie, metaal- of maritieme industrie actief zijn. Maar ook anderen zijn welkom: lees vooral wie er komen spreken en waarover.

NEXT: circulaire homerun
De eerste stap is altijd belangrijk, en het liefst wil je als bedrijf meteen de circulaire homerun slaan of de jackpot binnen halen. Als je met je bedrijf aan de slag wilt met duurzaamheid en circulaire business en je collega’s en stakeholders hebben nog geen idee van de waarde daarvan, helpt het enorm als die eerste stap zo praktisch en logisch mogelijk is, en een goed verhaal geeft. Zulke verhalen zijn er.

Bas Hillerström, die als CIRCO-trainer meerdere groepen bedrijven uit de maritieme sector op weg hielp met circulaire business en design, benoemt een mooi voorbeeld: “Bij een van de CIRCO-deelnemers kwam naar boven dat ze per week vier volle zeecontainers aan materiaal weggooiden. Een schoolvoorbeeld van waardeverlies. Ze hebben toen een demontagestraat opgezet, met als doel bruikbare onderdelen terug te winnen en opnieuw in te zetten in het serviceproces. Met deze simpele oplossing is binnen vijf maanden ongeveer 30 ton aan bruikbaar materiaal teruggewonnen dat anders zou zijn verspild. Vanzelfsprekend gaat dit gepaard met een zeer forse besparing op inkoop van nieuw materiaal en onderdelen.”

Sprekers
Jelle ter Braak | Heerema
Jelle is Structural Engineer bij Heerema Marine Constructors, marktleider in het transport, installatie en ontmantelen van offshore-constructies en windturbines.

Niels Maat | SEW Eurodrive
Niels is Manager Drive Solutions en Drive Service bij SEW Eurodrive, wereldspeler op het gebied van aandrijf- en besturingstechniek.

Bas Hillerström | Critical Minds
Bas is Circular Implementation consultant bij Critical Minds en daarnaast trainer en sectorcoördinator Maakindustrie bij CIRCO.

Meer sprekers volgen binnenkort, houd CIRCO in de gaten!

Programma
14.00 – Inloop met koffie en thee
14.15 – Start middag – Introductie
– Pieter van Os, Circulair ondernemen-expert
14.30 – Track cases: Take aways & Dialoog
– Deelnemers CIRCO en Bas Hillerström
15.30 – Break
15.50 – Next Steps: sessies oplossingsrichtingen en stappen
16.50 – Next Steps: pitches en dialoog
17.20 – 18.00 – Borrel

Praktische informatie

Datum
29 november 2018

Tijden
14.00 – 18.00 uur

Locatie
Blue City, Rotterdam

Kosten
Geen. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here
person

Bas Hillerstrom

Critical Mind at Critical Minds

Do you want to comment on this event?