Duurzame Dinsdag

07 September 2021, - . Den Haag, Free

Summary
Een beter klimaat voor duurzaam initiatief en sociaal ondernemerschap in Nederland
Duurzame Dinsdag
event
event-icon-white-v3.png

07 September 2021 -

Elke eerste dinsdag in september is het Duurzame Dinsdag, Prinsjesdag van de Duurzaamheid. Het kabinet ontvangt een koffertje vol duurzame initiatieven, de duurzame troonrede wordt uitgesproken en er worden duurzame lintjes overhandigd. Voor duurzame initiatieven zijn er zeven thema prijzen te winnen.

Van alle inzendingen, en dat zijn er jaarlijks honderden, maakt GreenWish een trendrapport. Die gaat niet alleen over opkomende thema's, maar ook over belemmeringen en signalen voor politiek en beleid, met als doel de duurzame transitie van onderop te versnellen.


Ieder jaar krijgt Duurzame Dinsdag meer inzendingen, meer naam, meer invloed. Kamerleden sluiten aan, initiatiefnemers matchen met beleidsmakers, innovaties worden gezien, hubs en andere versnellers bundelen kracht bij het verder brengen van de signalen. Het hele jaar door wordt er gewerkt met de inhoud van de koffer, bijvoorbeeld via matchmaking events waarvoor je kunt worden uitgenodigd.

We zien dat Duurzame Dinsdag letterlijk ruimte geeft aan alles wat nodig is om duurzaam initiatief te laten slagen. Daarom wil je als initiatiefnemer in die koffer zitten, dan gebeurt er wat! Maar ‘initiatiefnemers’ zitten ook bij overheid, bedrijven en politieke partijen. Duurzame Dinsdag is het marktplein, de agora, waar we elkaar treffen om duurzame zaken te doen en te overleggen hoe het beter kan. Er is zoveel innovatie die niet gemist mag en kan worden in de Koffer van Duurzame Dinsdag. Je kunt meedoen, en jouw duurzame oplossing of onderneming aanmelden tot 6 juni.

Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?