Funky Phone Challenge

15 January - 08 February 2018. Avans Hogeschool, Leiden Hogeschool, Leiden Universiteit

Summary
In de week van de circulaire economie starten we met 5 hoger onderwijs instellingen een 4 weken durende inzamelactie van afgedankte mobiele telefoons middels toffe arcades van hergebruikte electronica
Funky Phone Challenge
event
event-icon-white-v3.png

15 January - 08 February 2018

In Nederland wordt maar 20% van alle elektronica recycled. Veel oude mobieltjes, Dvd-spelers en andere kapotte apparaten belanden bij het rest afval. Dat is zonde, want veel van deze apparaten zitten vol met materialen die hergebruikt kunnen worden, zoals goud, zilver en koper.

Wie zijn wij 

Wij zijn 'E-waste Arcades', een jonge en duurzame Eindhovense start-up, opgericht door ontwerper Joris Petterson en transitiewetenschapper Timmy de Vos. Onder het motto 'let’s make recycling fun' proberen wij op een leuke manier een bijdrage te leveren aan het sluiten van grondstoffen kringlopen en bewustzijn over de noodzaak hiervan op een prikkelende manier te vergroten. Onze recycle-machines, de E-waste Arcades, zijn ouderwetse spelkasten gebouwd van afgedankte elektronica waarmee we middels gamification recycling van o.a. oude mobiele telefoons belonen.

Wat gaan we doen

In de week van de circulaire economie starten we met vijf hoger onderwijsinstellingen een vier weken durende inzamelactie van afgedankte mobiele telefoons. Deze inzameling doen we met onze E-waste Arcades, spelcomputer kasten gebouwd van afgedankte elektronica die jou belonen met spelletjes voor het inleveren van een afgedankte telefoon. Onder de noemer ‘Funky Phone Challenge’ gaan de instellingen de strijd aan wie de meeste mobieltjes inzamelt. Per instelling wordt hiervoor een activatie-team van studenten opgezet om de actie kracht bij te zetten. Er wordt een gastles gegeven bij de deelnemende instelingen en de winnaar wint een geldprijs van €1000,-!

Doe mee! Breng je mobiele telefoon naar een van de deelnemende onderwijsinstellingen

De locaties waar je dit kunt doen, volgen snel. 

Meer weten?

Lees hieronder in de folder wat de contest inhoudt. Of mail je vraag naar info@ewastearcades.nl of bel 0654643843.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/ec83fd86385a5f8333459f24fe9a4951_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this event

Do you want to comment on this event?