Ecochain organiseert workshop over vermarkten van jouw milieufootprint

12 December 2018, 08:30 - 10:30. Ecochain Technologies B.V., Free

GOAL & TARGET
Het berekenen van een productfootprint is complex en het interpreteren van milieudata vergt veel expertise. Tijdens dit event willen we je kennis + tools aanreiken om deze uitdagingen te overkomen,
Ecochain organiseert workshop over vermarkten van jouw milieufootprint
event

12 December 2018 08:30 - 10:30

De trend is gezet. Steeds meer consumenten zijn bereid meer te betalen voor merken die transparant zijn over hun milieuprestaties. Zij betalen een hogere prijs voor een merk dat ze vertrouwen.

94% zegt trouw te zijn aan een merk dat ze vertrouwen. 73% vindt transparantie belangrijker dan prijs. 40% kiest voor het meest transparante product. Hoe benut je deze trends als marketeer?

De uitdagingen voor marketingprofessionals

Het berekenen van een productfootprint is duur, complex en tijdrovend. Het interpreteren en beheren van milieudata vergt veel expertise, dus de vertaalslag naar marketingcontent is niet makkelijk gemaakt. Tijdens dit event willen we je de kennis en de tools aanreiken om deze uitdagingen te overkomen, zodat je voordeel kunt halen uit de vraag naar transparantie en de groeimarkt voor duurzame producten. 

Workshop: Hoe vertel je het verhaal van jouw product?

8.30 Inloop met koffie en croissant

8.45 Introductie Boudewijn Mos, founder Ecochain

9.00 Hoe worden product footprints berekend? Uitleg LCA-technologie - Hoe kom je aan betrouwbare informatie over de footprint van je producten?

9.30 Hoe kan je transparantie over milieuprestaties succesvol vermarkten? Ronde tafel over verwachtingen, doelstellingen en marketingtools.

  • Wat verwacht je van transparantie als bijdrage aan het succes van jouw marketingstrategie?
  • Welke uitdagingen en vragen kom je tegen?
  • Welke tools zou je willen inzetten om consumenten te betrekken bij het verhaal van jouw producten?

Ecochain heeft onlangs Ecostories gelanceerd, een tool die wetenschappelijke, complexe footprintdata vertaalt naar marketingcontent. We zullen deelnemers vragen om kritische feedback!

10:30 Afsluiting

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?
Parkeren kan bij de Tripolis ParkBee-parkeergarage. Let op: dit kan alleen met de Parkmobile-app.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?
Mailen naar info@ecochain.com
Bellen op 020 303 57 77. De contactpersoon voor dit event is Marieke Post

Moet ik mijn ticket afgedrukt meenemen?
Nee, dit is niet nodig.

Wat is het afmeldbeleid?
In verband met het reserveren van ruimtes en catering is het voor ons prettig om grip te hebben op het aantal aanmeldingen. Afmelden dan ook graag zo snel mogelijk via info@ecochain.com

Over Ecochain

Ecochain's Environmental Business Intelligence helpt u volledige controle te krijgen over uw milieuprestaties. Ecochain is een (SaaS) tool om de milieu-footprint en kostprijs van uw producten en processen te berekenen. Dit gebeurt op basis van Levenscyclusanalyse (LCA) en activity-based costing. Hierdoor krijgt u inzicht in welke maatregelen uw footprint verlagen en tegelijkertijd uw winstgevendheid verhogen. Vervolgens kunt u op basis van relevante business cases, meetbare doelen stellen en het effect van de verbeteringen monitoren.

Read more
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?